AfterDawn logo

AMD Llano ja Intelin Sandy Bridge vertailtuina

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

OCWorkbench sivusto on julkaissut testituloksia, joiden väitetään esittävän kolmen vielä julkaisemattoman AMD:n Llano-prosessorin tuloksia 3DMark Vantage - ja PCMark Vantage -testeissä. Koska kyseessä on vielä julkaisemattomat prosessorimallit, tulosten aitoudesta ei voi olla täysin varma, mutta ne noudattelevat paljolti aiempien vuotaneiden testitulosten lukemia.

Sivuston mukaan testit päästiin ajamaan AMD:n A4-3350-, A6-3450- ja A8-3550-suorittimilla. A4-3350 on kaksiytiminen prosessori ja A6-3450 sekä A8-3550 sisältävät neljä prosessoriydintä.


3DMark Vantagen tapauksessa AMD:n tulevat A-sarjalaiset päihittävät Intelin integroidut grafiikkaratkaisut odotusten mukaisesti ja Intelin Core i7-2600K ohittaa AMD:n hitaimman testikappaleen vain runsaan sadan pisteen erolla. AMD:n neliytimiset mallit taas ohittavat Intelin Core i7:n helposti.

Prosessoritehoa mittaava PCMark Vantage taas on odotetusti Intelin juhlaa. AMD:n neliydinmallit ohittavat Intelin Core i3-2100 -mallin parin sadan pisteen erolla ja tehokkaammat Core i5 ja i7 ovat täysin omassa luokassaan kuten myös AMD:n kaksiydinmalli A4-3350 listan häntäpäässä.

Huolimatta prosessoritestin heikosta menestyksestä tulokset ovat AMD:n osalta kohtalaisen lupaavia ja tulosten voidaan odottaa vielä paranevan, sillä testit on ajettu aikaisella ajuriversiolla. Kaikki testissä käytetyt AMD:n APU:t on ennakkotietojen mukaan merkitty vain 65 watin TDP-arvolla, mikä lupaa hyvää akkukestoa ja kohtalaista pelitehoa kannettavien tapauksessa.

Lisää mittaustuloksia voitaneen odottaa muutaman viikon kuluessa kun virallisen julkaisun aika lähestyy.

3 KOMMENTTIA

Janzor1/3

Eipä mitään uutta auringon alla, koko ajan olen povannut että AMD:n uutuudet varmasti loistavat kevyessä käytössä (ei erillistä näytönohjainta) kun taas Intelit vie niitä kuin litran mittaa sitten raskaammassa pelikäytössä.

Thor19932/3

Mitenköhän hintataso mahtaa näissä sitte mennä.. Saa myös nähä miten tulee lisätehoja Puskutraktoreihi viivästyksen johdosta.

BPVest3/3

Originally posted by Janzor:

Eipä mitään uutta auringon alla, koko ajan olen povannut että AMD:n uutuudet varmasti loistavat kevyessä käytössä (ei erillistä näytönohjainta) kun taas Intelit vie niitä kuin litran mittaa sitten raskaammassa pelikäytössä.

Toihan oli Llanon suhteen selvää kauan sitten. 99 prosentille käyttäjistä kaikki uudet nykyprossut on tarpeeks nopeita. Näyttispuolella homma on ihan eri. Llano tarjoo kevyeen pelaamiseenki sopivan näyttiksen ja taatusti riittävän prossun, todennäkösesti aika halvalla jopa.

Pelikäytössä ratkasee edelleen pelkkä näyttis. Testaajat tietty ryssii testejä urakalla. Iteki yritin saada Far Cry 2:ssa AMD alustalla alle 50 FPS, en onnistunu saamaan ees alle 70. Amatöörit.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT