Nvidia päivitti mobiiligrafiikoita: GeForce GTX 560M

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Nvidia päivitti mobiiligrafiikoita: GeForce GTX 560M
Nvidia on julkaissut uuden high-end-sarjan mobiiliohjaimen, joka tunnetaan mallinumerolla GTX 560M. Uusi ohjain perustuu käytännössä GTX 460M -siruun, jonka suorituskykyä on kasvatettu kellotaajuuksia nostamalla. GeForce GTX 560M tukee edeltäjänsä tavoin Optimus-tekniikkaa, mikä mahdollistaa vaihtamisen erillisen näytönohjaimen ja prosessoriin integroidun näytönohjaimen välillä tehontarpeesta riippuen.

GeForce GTX 560M sisältää 192 CUDA-ydintä, jotka toimivat 1550 MHz:n taajuudella ytimen pyöriessä 775 MHz:n nopeudella. Muistiväylä on "enintään" 192-bittinen ja muistiväylään on liitetty 1,5 tai 3 GB GDDR5-muistia, joka toimii 5000 MHz:n taajuudella.

Vaikka GTX 560M ei ole ensimmäinen Optimus-tuella varustettu näytönohjain, laitevalmistajat ovat tähän mennessä vältelleet tehokkaan näytönohjaimen ja integroidun näytönohjaimen kokoonpanoja sopivien prosessoreiden puuttuessa. Sandy Bridgen myötä näytönohjaimen sisältävien prosessoreiden valikoima on parantunut ja mobiiliutta sekä tehoa samassa paketissa tarjoavia kokoonpanoja voisi olettaa saapuvan markkinoille.

Silti tähänastinen tilanne vaikuttaa heikolta, sillä vaikka Nvidia on julkaissut pitkän listan uutta ohjainta hyödyntäviä valmistajia, tähän mennessä vain Toshiba ja Alienware ovat ilmoittaneet Optimus-tuesta tulevissa malleissaan.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille