Intel ei usko Applen ARM-läppäriin

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Intel ei usko Applen ARM-läppäriin
Applelle prosessoreita toimittava Intel ei usko Applen kaavailevan ARM-arkkitehtuuriin perustuvien MacBook Air -kannettavien tuotantoa. Huhut ARM-läppäristä lähtivät liikkeelle japanilaisella verkkosivustolla julkaistusta uutisesta, jossa kerrottiin A5-prosessoria käyttävästä MacBook Airista.

Cnetin Inteliltä saamien kommenttien mukaan Intel ja Apple tekevät edelleen erittäin läheistä yhteistyötä ja Intel uskoo yhteistyön jatkuvan tiiviinä myös tulevaisuudessa. Applen uskotaan päivittävän MacBook Air -mallistonsa piakkoin ja sisällä on todennäköisesti Sandy Bridge -arkkitehtuuriin perustuva Intelin prosessori.

Apple-huhua kommentoi Cnetille myös Anandtechia pyörittävä prosessoriekspertti Anand Shimpi, joka pitää ARM-prosessoreita vielä liian hitaina Applen vaativaan käyttöön. "Käyttöjärjestelmänä olisi pakko olla iOS, sillä ARM-prosessorissa ei riitä teho pyörittämään OS X -järjestelmää Applen haluamalla nopeudella", Shimpi arvioi.

Shimpi pitää kuitenkin todennäköisenä, että Apple vähintäänkin kokeilee ARM-pohjaisia kannettavia, mutta pelkät konseptilaitteet ovat vielä kaukana todellisista julkaisuista.

1 kommentti

Thor1993
Jooh en itekkää usko et viel A5:lla, mutta kenties jo seuraavalla versiolla.
Vastahan se Intel kerto, että vois valmista ARM prossuja omilla linjoil joten tuo tiivis yhteistyöhän vois jatkua myös sitä kautta.
Tai siis ehän Apple tottakai kokonaan Intelin prossuja hylkäis. Onhan ne niin paljon tehokkaimpia, mutta ehkä just joku Air vois iPadin ja iPhonen lisäks olla ARM pohjanen.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille