Uusi artikkeli: RocketHybrid: Hybriditallennusta ilman Z68 Expressiä

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Uusi artikkeli: RocketHybrid: Hybriditallennusta ilman Z68 Expressiä
Intel julkaisi tämän kuun alussa uuden Sandy Bridge -prosessoreille tarkoitetun piirisarjan, Z68 Expressin. Sen eräs uusi ominaisuus on Smart Response, jonka avulla tietokoneeseen liitetty SSD-asemaa voidaan hyödyntää kovalevyn välimuistina. Olisiko vastaava ratkaisu mahdollinen myös muissa kuin Z68-kokoonpanoissa?

Kyllä on, nimittäin HighPointin valmistaman RocketHybrid 1220 -laajennuskortin ansiosta. Tom's Hardware päätti testata laitetta ja selvittää miten paljon tietokonetta sen avulla saa nopeutettua. Tulokset yllättivät positiivisesti, ne olivat joidenkin testien kohdalla jopa yllättävän hyviä. Rakettimaisiin lukuihin ei kuitenkaan päästy. Yksityiskohtaisemmat tiedot löydät artikkelistamme.

RocketHybridin ansiosta mihin tahansa tietokoneeseen voidaan muodostaa Intelin Smart Response -tekniikan kaltainen SSD-välimuistiratkaisu. Tietokoneessa on oltava vain yksi vapaa PCIe x1 -liitäntä.

1 kommentti

Thor1993
Ihan fiksun olone systeemi. Yllättävnki hyvin nopeutti. Capacity-tilan tarkotus jäi vähä mietityttää, koska jos sitä ei peruskäyttäjän kannata käyttää vaan ainoostaan jos haluu maksimaalist suorituskykyy. Todennäköstä on kyllä et ne jotka haluu sitä maksimaalist suorituskykyä ei tyydy hybridiin vaan lyö suoraa kunnon SSD:n kiinni. Tai siis onhan tää halvempi, mutta silti..
Näitä ratkasuja varmaa tulevaisuudes tullaa näkemää lisää, mutta ite ootan kiltisti sitä, että saan kunnon SSD:n noin 1GB=1$ hinnalla.


Typoja tuli taas spotattua:
sivu 3: Windows Vista tai Windows 7 on kuitenkin välttämättömyys mikäli haluat käyttää hallita ohjaimen toimintaa Marvellin hallintaohjelmistolla.
.. ja piikkikulutuksin on korkeintaan kolme wattia.
Sivu 6: RocketHybridistä ei nopeuta Windows 7:n sammutusaikaa.

Liekkö tulee luettua liian tarkasti, kun tuntuu, että noita tulee huomailtua vähän liikaaki :p

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille