AfterDawn logo

Uusi artikkeli: RocketHybrid: Hybriditallennusta ilman Z68 Expressiä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Intel julkaisi tämän kuun alussa uuden Sandy Bridge -prosessoreille tarkoitetun piirisarjan, Z68 Expressin. Sen eräs uusi ominaisuus on Smart Response, jonka avulla tietokoneeseen liitetty SSD-asemaa voidaan hyödyntää kovalevyn välimuistina. Olisiko vastaava ratkaisu mahdollinen myös muissa kuin Z68-kokoonpanoissa?

Kyllä on, nimittäin HighPointin valmistaman RocketHybrid 1220 -laajennuskortin ansiosta. Tom's Hardware päätti testata laitetta ja selvittää miten paljon tietokonetta sen avulla saa nopeutettua. Tulokset yllättivät positiivisesti, ne olivat joidenkin testien kohdalla jopa yllättävän hyviä. Rakettimaisiin lukuihin ei kuitenkaan päästy. Yksityiskohtaisemmat tiedot löydät artikkelistamme.


RocketHybridin ansiosta mihin tahansa tietokoneeseen voidaan muodostaa Intelin Smart Response -tekniikan kaltainen SSD-välimuistiratkaisu. Tietokoneessa on oltava vain yksi vapaa PCIe x1 -liitäntä.

1 KOMMENTTI

Thor19931/1

Ihan fiksun olone systeemi. Yllättävnki hyvin nopeutti. Capacity-tilan tarkotus jäi vähä mietityttää, koska jos sitä ei peruskäyttäjän kannata käyttää vaan ainoostaan jos haluu maksimaalist suorituskykyy. Todennäköstä on kyllä et ne jotka haluu sitä maksimaalist suorituskykyä ei tyydy hybridiin vaan lyö suoraa kunnon SSD:n kiinni. Tai siis onhan tää halvempi, mutta silti..
Näitä ratkasuja varmaa tulevaisuudes tullaa näkemää lisää, mutta ite ootan kiltisti sitä, että saan kunnon SSD:n noin 1GB=1$ hinnalla.


Typoja tuli taas spotattua:
sivu 3: Windows Vista tai Windows 7 on kuitenkin välttämättömyys mikäli haluat käyttää hallita ohjaimen toimintaa Marvellin hallintaohjelmistolla.
.. ja piikkikulutuksin on korkeintaan kolme wattia.
Sivu 6: RocketHybridistä ei nopeuta Windows 7:n sammutusaikaa.

Liekkö tulee luettua liian tarkasti, kun tuntuu, että noita tulee huomailtua vähän liikaaki :p

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT