Intel: kilpailevien tuotteiden valmistus ei ole mahdoton ajatus

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

Intel: kilpailevien tuotteiden valmistus ei ole mahdoton ajatus
Intel kertoi tänään järjestetyssä sijoittajatapahtumassa, että yhtiö voisi hyvinkin käyttää tuotantolinjojaan kilpailevien tuotteiden valmistukseen. Intel ei siis sulje pois mahdollisuutta, että se valmistaisi Applelle tai Sonylle esimerkiksi ARM-arkkitehtuuriin perustuvia siruja.

Tähän asti Intelin tehtailla on valmistettu ainoastaan yhtiön omaan x86-mikroarkkitehtuuriin perustuvia komponentteja. Yhtiön tuotteet ovat menestyneet erinomaisesti perinteisissä tietokoneissa, mutta mobiililaitteisiin Intelin komponentit eivät ole oikein kelvanneet. Sen sijaan tableteissa ja älypuhelimissa tikittää lähes poikkeuksetta ARM-arkkitehtuuriin perustuvia siruja, joiden virrankulutus on selvästi alhaisemmalla tasolla.

Apple on ollut Intelin asiakas jo muutamia vuosia, mutta kevään mittaan verkossa on alkanut kiertää huhuja, joiden mukaan yhtiö olisi jättämässä Intelin prosessorit vähävirtaisempien ARM-suorittimien vuoksi. Tämänpäiväisten tietojen mukaan Intel voisi hyvinkin jatkaa Applen prosessorivalmistajana, vaikka tämä alkaisikin käyttää kilpailevaa arkkitehtuuria komponenteissaan. Tämä kuitenkin vaatisi Intelin mukaan pitkällisiä keskusteluja asiakkaan kanssa ja tilanteen tarkkaa analysointia.


Vielä kiinnostuneempi Intel oli oman arkkitehtuurin räätälöimisestä asiakkaansa tarpeiden mukaiseksi. Sirujätin talousjohtaja Stacy Smith sanoi, ettei edes räpsäyttäisi silmiään jos joku yhtiön asiakkaista esittäisi tällaisen ehdotuksen.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

Thor1993
Thor1993
Taitaa Intelin taka-ajatuksena olla ARM:n liikesalaisuuksien vieminen ja Atomien kehitys, kun noin innokkaina ollaan :D
Anonymous User
Anonymous User
Great common sense here. Wish IÂ’d thuohgt of that.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
selaimen jatkuvat evästeiden ilmoitukset 3 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4484 Vapaata keskustelua
Uusi setuppi ei postaa 4 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2133 Vapaata keskustelua
node.js prosessi (win8) ja monistuva Crwindowsclientservice.exe, onko virus ja mitä teen? 8 Virukset ja haittaohjelmat
Konepaketti toimistokäyttöön, 600€ 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1083 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
FinVip tili 75 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Data Talli 12 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Voiko häirikköviestejä estää? 10 Android -keskustelu
Näytä lisää viestejä