Apple myönsi Mac Defender -ongelman olemassaolon

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (6)

Apple myönsi Mac Defender -ongelman olemassaolon
Applen Mac OS -käyttöjärjestelmää on perinteisesti pidetty lähes kokonaan viruksista vapaana alueena ja ainakin Windows-maailmaan verrattuna Mac-käyttäjät ovat tähän asti saaneet olla kohtalaisen rauhassa. Suurimpana syynä ei välttämättä ole selvästi paremmat tietoturvaominaisuudet, vaan yksinkertaisesti pienempi määrä käyttäjiä, joita varten ei ole juuri viruksia kirjoiteltu.

Viime aikoina käyttäjiä on kuitenkin kiusannut Mac Defender -niminen tietojenkalasteluohjelma, joka ujuttautui käyttäjien koneelle virustorjuntaohjelmaksi naamioituneena. Asennuksensa jälkeen huijausohjelma "löytää" tietokoneelta useita vaarallisia viruksia, joiden poistoon tarjotaan apua luottokortin numeron syöttämisen jälkeen.

Huijausohjelma on kiusannut käyttäjiä jo muutaman viikon ajan, mutta Apple ei ole ottanut virallisesti kantaa ongelmaan. ZDNet sai jopa käsiinsä dokumentin, jossa Applen huoltopalvelun henkilöstöä ohjeistettiin olemaan ottamatta kantaa haittaohjelman olemassaoloon tai edes tarjoamaan suoranaista apua sen poistamiseksi.

Nyt Apple on viimein myöntänyt ongelman olemassaolon ja yhtiö aikoo julkaista korjauksen käyttöjärjestelmäpäivityksen muodossa.
Ennen kuin päivitys saadaan jakoon, Apple neuvoo käyttäjiä sammuttamaan selaimen, jos käyttäjä eksyy Mac Defenderiä asentavalle sivustolle ja olemaan hyväksymättä asennusta, jos se käynnistyy automaattisesti. Käyttäjiä varoitetaan antamasta luottokorttinumeroaan sovellukselle. Jos haittaohjelma on jo asennettu koneelle, yksityiskohtaiset ohjeet sen poistamiseksi löytyvät Applen sivuilta.

6 kommenttia

ArttuH5N1
Apple toimii jälleen esimerkillisesti.
Anonymous User
Applen olisi pitänyt tarjota heti apua käyttäjille ja tehdä korjaus ongelmaan, eikä odottaa viikkoja! Omenafirman toiminta on kaikkea muuta kuin esimerkillistä.
ArttuH5N1
Originally posted by Ralle_:
Applen olisi pitänyt tarjota heti apua käyttäjille ja tehdä korjaus ongelmaan, eikä odottaa viikkoja! Omenafirman toiminta on kaikkea muuta kuin esimerkillistä.
En ole varma viittasitko viestiini, mutta olin sarkastinen. Apple on todellakin toiminut tässä asiassa uutisen perusteella todella huonosti.
Anonymous User
Miksi joka uutisessa puhutaan viruksesta vaikka kysessä on troijalainen?
_Johny_
Milloinkahan useammat ihmiset uskoisivat että ei ne mädät omenat hyviä ole.


smuxxx
Kuinka moni muistaa CIH-viruksen vuosituhennen loppupuolelta? Ei tainnut mikkisoftakaan paljoa tulla vastaa missään vaiheessa? Puhutaan tietty ihan erilaatuisesta tapauksesta tämän uutisen kohdalla (ei ehkä kuitenkaan ihan suoraan voi puhua troijalaisestakaan kun itse asennettava softa on se haitta). Näissäkin tapauksissa vika on siinä näppäimistön ja penkin välissä, terve maalaisjärjen käyttö on enemmän kuin suotavaa varsinkin silloin kun nettisivu ilmoittaa että koneellasi voi olla virus ja ehdottaa asentamaan jonkun softan. Ja hyvähän se on että tähän tulee tukea ompun suunnalta, mutta eihän se heidän tehtävä kuitenkaan ole alunpitäenkään.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille