Scytheltä vain neljä senttiä korkea Kozuti-jäähy

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

Scytheltä vain neljä senttiä korkea Kozuti-jäähy
Japanilainen tietokoneiden jäähdytysratkaisuja valmistava Scythe julkaisi tänään uuden matalan profiilin prosessorijäähdyttimen. Scythen Kozuti-aktiivijäähdyttimelle on kertynyt korkeutta ainoastaan neljän senttimetrin verran.

Matalaprofiilisuuteen on päästy taivuttamalla heatpipe-putket jyrkästi vaakatasoon ja sijoittamalla tuulettimen paikka prosessorikannan ja rivaston väliin. Ratkaisua Scythe haluaa kutsua hienosti nimellä S.F.M.S. Tuuletin on myös muilta mitoiltaan pikkuruinen, joten se soveltuu korkeintaan prosessoreille joiden TDP-arvo on 65 wattia tai alle. Vakiotuulettimen korkeus on vain 10 millimetriä ja halkaisija on 80 mm. Jäähdytyssiileineen painoa Kozutilta löytyy 250 grammaa.

Suurimmalla pyörimisnopeudella (3300 RPM) tuuletin tuottaa 32,5 desibelin verran ääntä ja siirtää ilmamassaa 24,82 kuutiojalkaa minuutissa (CFM). PWM-ohjauksen ansiosta tuulettimen melutason saa säädetty 8,2 desibeliin, jolloin flekti pyörii 800 kierrosta minuutissa ja siirtää ilmaa 6,0 CFM:ää.

E.I.S-järjestelmän ansiosta tuuletin voidaan asentaa mihin tahansa yleiseen prosessorikantaan ilman taustakiinnityslevyä. Hintaa Kozutilla on noin 22,90 euroa.

2 kommenttia

Bodomed
tosta tulee varmasti aika suosittu HTPC koneissa. Eipä näyttäis olevan kovin kallis edes. :P


Anonymous User
ThatÂ’s more than senislbe! ThatÂ’s a great post!

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille