Intelin Core i3-2120K tarjoaa ylikellotusta pienempään hintaan

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Intelin Core i3-2120K tarjoaa ylikellotusta pienempään hintaan
Intel aikoo laajentaa K-liittellä varustettujen kerroinlukitsemattomien Sandy Bridge -prosessoreiden sarjaa lähikuukausina, kiinalaislähteissä kerrotaan. Core i3-2120K on suunnattu halvempaan hintaluokkaan, kuin tähänastiset lukitsemattomat mallit Core i7-2600K ja i5-2500K. Sandy Bridge -prosessoreiden julkaisun myötä ylikellotus on käytännössä mahdollista vain K-merkityillä lukitsemattomilla malleilla.

Core i3-2120K sisältää vain kaksi prosessoriydintä ja julkaisunsa jälkeen se tulee olemaan Intelin nopein kaksiytiminen malli 3,3 GHz:n vakiokellotaajuudellaan. Lukitsemattomien kertoimien lisäksi tuleva prosessori noudattelee Core i3 -sarjan prosessoreiden ominaisuuksia.

HyperThreadingin ansiosta se voi suorittaa neljää samanaikaista ohjelmasäiettä kahdella fyysisellä ytimellään. Prosessoria ei ole varustettu TurboCore-ominaisuudella, minkä korvaa kuitenkin helppo kellotusmahdollisuus. Kiinalaistietojen mukaan tehonkulutus olisi 65 wattia, mikä vastaa lukittua Core i3-2120 -mallia.

Core i3-2120K on varustettu Intelin hitaammalla HD Graphics 2000 -näytönohjaimella. Hitaampi näytönohjain ei kuitenkaan ole suuri ongelma, sillä kerroinlukitsemattoman prosessorin ostajilla on suurella todennäköisyydellä käytössään erillinen näytönohjain.

Tiedot julkaissut kiinalaissivusto ei osannut kertoa tarkemmin julkaisuajankohdasta, mutta hinnan odotetaan asettuvan 140 euron tietämille.

1 kommentti

Fin_boy
milloin tulee myyntiin tää olis kaverille täydellinen.

I5 2500K, 7950, p8p67 DLX.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille