Intel pidensi 320-sarjan SSD-asemien takuuta

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intel pidensi 320-sarjan SSD-asemien takuuta
Intel julkaisi loppuviikosta lyhyen tiedotteen, jossa yhtiö kertoo laajentavansa SSD 320 -sarjan asemien takuuaikaa nykyisestä kolmesta vuodesta viiteen vuoteen. Intelin mukaan takuun pidentämisen mahdollistavat 320-sarjassa käytetyt aseman luotettavuutta parantavat toiminnot. Aseman nykyisten omistajien onneksi laajennettu takuu on voimassa myös aiemmin ostetuilla kappaleille.

Mielenkiintoista kyllä takuun pidennys kattaa pelkästään SSD 320 -sarjan asemat, eli esimerkiksi aiemmin julkaistu SSD 510 -sarja ei ole laajennetun luottamuksen arvoinen. 510-sarjan asemat perustuvat Intelin omaan 34 nm tekniikalla tuotettuihin MLC NAND -siruihin ja Marvellin muistiohjaimeen, kun taas uudempi 320-sarja käyttää 25 nm flash-muistia ja Intelin omaa muistiohjainta.

SSD 320 -sarjassa on käytetty yritysluokan asemista tuttuja ominaisuuksia, joiden avulla muun muassa estetään tietojen häviäminen virtakatkoksen tapauksessa ja vähennetään muistissa tapahtuvia virheitä.


Intel julkaisi SSD 320 -sarjan tänä keväänä ja se on käytännössä tarkoitettu korvaamaan suuren suosion aikanaan saanut X25-M G2 -malli. Viimeaikaisten huhujen mukaan Intel aikoo lopettaa koko X25-sarjan valmistuksen tämän vuoden aikana.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista