Microsoft ja Intel sanaharkassa Intelin Windows 8 -kommenteista

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Microsoft ja Intel sanaharkassa Intelin Windows 8 -kommenteista
Intelin edustaja lipsautti yhtiön sijoittajatapaamisessa kuluneella viikolla yksityiskohtia koskien Microsoftin ensi vuonna odotettua Windows 8 -käyttöjärjestelmää ja erityisesti sen eri versioita. Intelin mukaan tulossa on perinteinen julkaisu, joka on taaksepäin yhteensopiva vanhempien versioiden kanssa sekä ARM-arkkitehtuuriin perustuville prosessoreille tarkoitettu versio, joka ei kuitenkaan tue mitään vanhoja Windows-sovelluksia.

Lisäksi Intel väittää ARM-versioiden jakaantuvan vielä neljään eri versioon, jotka on suunniteltu toimimaan vain tiettyjen valmistajien tietyillä järjestelmäpiireillä (SoC). Intelin mukaan ARM-versiot eivät ole taaksepäin yhteensopiva samojen valmistajien eri tuotesukupolvien välillä eivätkä ne ole yhteensopivia eri valmistajien saman sukupolven laitteiden kanssa.

Eri versioiden määrä tuli puheeksi, kun Intel kertoi sijoittajille yhtiön etumatkasta Windows-tablettien sekä muiden Windowsia käyttävien laitteiden prosessoritoimittajana. Intelin mukaan x86-arkkitehtuuriin perustuvat prosessorit ovat ainut keino säilyttää yhteensopivuus vanhojen järjestelmien kanssa ja niiden avulla vanhat sovellukset toimivat koko Windows-ekosysteemin laajuudella.


Intelin paljastamat tiedot ovat aiheuttaneet närää Microsoftilla ja yhtiö onkin kiistänyt Intelin kommentit.

"Intelin kommentit Microsoftin seuraavaa Windows-versiota koskien eivät pidä paikkaansa ja ne ovat ikävällä tavalla harhaanjohtavia" kerrotaan Microsoftilta. Kommentissa painotetaan, että kaikki esitelty tekniikka on vielä kokeiluvaiheessa ja siitä johtuen Microsoft ei ole vielä valmis kertomaan tarkempia tietoja.

Microsoftin kommentissa ei tarkennettu, mitkä osat Intelin tiedoista eivät pitäneet paikkaansa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

roponen
roponen
Ettei Microsoft vaan viittaisi siihen että virtuaalikoneen päällä pyörivä koodi ei kavahda eri hardwarea? Ehkä he huomaavaisesti tönäisevät win32 kehittäjiä eteenpäin mainitsemalla julkkareissa että "nyt jos teette tällä niin toimii kaikkialla, muuten vain sillä arkkitehtuurilla jolle käännetään."

En minä tiedä, kysyn vaan,

Kommentoi uutista