MeeGon uusi versio valmistui

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

MeeGon uusi versio valmistui
MeeGo-käyttöjärjestelmän kehitystiimi on tänään tiedottanut, että se on saanut käyttöjärjestelmän kauan odotetun 1.2-version valmiiksi. MeeGo 1.2 määrittelee hyvin pitkälle käyttöjärjestelmän pohjan, minkä vuoksi laitevalmistajat voivat aiempaa tarmokkaammin alkaa kehittää sille uusia sovelluksia.

Uuden version tärkeimpiä tavoitteita oli saada käyttöjärjestelmä sopimaan entistä paremmin mobiililaitteisiin ja palvelemaan niissä tarvittavia käyttötarkoituksia. MeeGo 1.2:ssa on tuki QML Application Frameworkille ja laajennettu Qt-Mobility-rajapintojen tukea. Käyttöjärjestelmä toimii Atom- ja ARMv7-pohjaisissa laitteissa.

Keskittyminen mobiiliominaisuuksiin ilmenee yhteysominaisuuksiin tehdyistä uudistuksista. MeeGo onkin varustettu nyt aiempaa laajemmilla Bluetooth-profiileilla sekä kattavimmilla VPN:n ja langattoman yhteyden varmennusmenetelmillä. Mahdollisuus datayhteyden USB- tai WiFi-jakamiseen on tullut myös mahdolliseksi.

MeeGoa on tarkoitus kehittää kuuden kuukauden syklissä. Uusi 1.3-versio pitäisi valmistua lokakuussa ja sen sisältämät muutokset voi käydä katsomassa täältä. Kannettavalle tarkoitetun MeeGo 1.2:n voi ladata täältä.

1 kommentti

ArttuH5N1
Hyvältä näyttää ja mukavasti etenee :)

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille