Llanoissa 325 prosenttia nopeampi näytönohjain kuin Sandy Bridgeissä

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (3)

Llanoissa 325 prosenttia nopeampi näytönohjain kuin Sandy Bridgeissä
AMD:n Llano-prosessoreiden julkaisuun ei ole jäljellä kuin muutama viikko ja ainakin yhtiö itse tuntuu uskovan tuotteisiinsa kuin kallioon. AMD:n tekemien sisäisten testien mukaan Llanoista löytyvä näytönohjain on jopa 325 prosenttia nopeampi kuin Intelin Sandy Bridgeissä käyttämät piirit.

Luvut perustuvat AMD:n tekemiin testeihin 3DMark 11- ja 3DMark Vantage -ohjelmilla. Tulosten mukaan jopa AMD:n hitain näytönohjainversio on selvästi nopeampi molemmissa testeissä kuin Intelin nopein HD Graphics 3000, joka on käytössä Core i7-2500K -prosessorissa.

Merkille pantavaa AMD:n PR-työssä on ollut, että siinä keskitytään Llanojen graafisiin ominaisuuksiin ja mainostetaan niiden ylivertaisuutta verrattuna kilpaileviin malleihin. Vähemmälle huomiolle on jäänyt prosessoreiden K10.5+ -ytimien ("Husky") laskentateho.


Kuten aina yhtiöiden omien testien kohdalla, AMD:n tuloksiin kannattaa suhtautua varauksella. Luvut saattavat muuttua matkan varrella paljonkin, kunhan puolueettomat tahot pääsevät ajamaan testejä Llanoilla. Prosessoreiden mobiiliversiot julkaistaan näillä näkymin 1. kesäkuuta ja työpöytä mallit 14. kesäkuuta.

3 kommenttia

ArskaVi
Ajakaa läpi PCMark Vantage molemmilla prosessoreilla.

End of story.
ArskaVi
Näyttää siltä, että 3DMark Vantagessa on:

Intel i5-2500K on 1580 pistettä
AMD A4-3400 on 1900 pistettä
AMD A8-3850 on 3220 pistettä.
Anonymous User
YouÂ’re the one with the brains here. IÂ’m wactihng for your posts.

Kommentoi uutista