Llanoissa 325 prosenttia nopeampi näytönohjain kuin Sandy Bridgeissä

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (3)

Llanoissa 325 prosenttia nopeampi näytönohjain kuin Sandy Bridgeissä
AMD:n Llano-prosessoreiden julkaisuun ei ole jäljellä kuin muutama viikko ja ainakin yhtiö itse tuntuu uskovan tuotteisiinsa kuin kallioon. AMD:n tekemien sisäisten testien mukaan Llanoista löytyvä näytönohjain on jopa 325 prosenttia nopeampi kuin Intelin Sandy Bridgeissä käyttämät piirit.

Luvut perustuvat AMD:n tekemiin testeihin 3DMark 11- ja 3DMark Vantage -ohjelmilla. Tulosten mukaan jopa AMD:n hitain näytönohjainversio on selvästi nopeampi molemmissa testeissä kuin Intelin nopein HD Graphics 3000, joka on käytössä Core i7-2500K -prosessorissa.

Merkille pantavaa AMD:n PR-työssä on ollut, että siinä keskitytään Llanojen graafisiin ominaisuuksiin ja mainostetaan niiden ylivertaisuutta verrattuna kilpaileviin malleihin. Vähemmälle huomiolle on jäänyt prosessoreiden K10.5+ -ytimien ("Husky") laskentateho.


Kuten aina yhtiöiden omien testien kohdalla, AMD:n tuloksiin kannattaa suhtautua varauksella. Luvut saattavat muuttua matkan varrella paljonkin, kunhan puolueettomat tahot pääsevät ajamaan testejä Llanoilla. Prosessoreiden mobiiliversiot julkaistaan näillä näkymin 1. kesäkuuta ja työpöytä mallit 14. kesäkuuta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

ArskaVi
ArskaVi
Ajakaa läpi PCMark Vantage molemmilla prosessoreilla.

End of story.
ArskaVi
ArskaVi
Näyttää siltä, että 3DMark Vantagessa on:

Intel i5-2500K on 1580 pistettä
AMD A4-3400 on 1900 pistettä
AMD A8-3850 on 3220 pistettä.
Anonymous User
Anonymous User
YouÂ’re the one with the brains here. IÂ’m wactihng for your posts.

Kommentoi uutista