AfterDawn logo

Intelin tablet-valloitus käyntiin kesän alussa

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Intelin mukaan yhtiön satsaus tablet-laitteisiin alkaa näkyä tämän kuun lopussa järjestettävillä Computex-messuilla, jossa laitevalmistajat tulevat esittelemään yli kymmenen Intelin uusimpaan Atom-arkkitehtuuriin perustuvaa taulutietokonetta. Myöhemmin tänä vuonna on odotettavissa vielä kymmeniä uusia Intelin prosessoreita käyttäviä tablet-laitteita.

Intelin toimitusjohtaja Paul Otellini paljasti jo aiemmin, että Intelin sirut tulevat pyörittämään koko käyttöjärjestelmien kirjoa ja Computexissa tullaan näkemään Android-, MeeGo- ja Windows-pohjaisia tabletteja.

Tabletteja julkaisevien laitevalmistajien listalla on ainakin Asustek. Tulevat tabletit perustunevat Intelin tämän hetken vähävirtaisimpaan Oak Trail -alustaan. Huolimatta melkoisista parannuksista edeltäjiinsä nähden, Oak Trail ei pärjää hintansa eikä tehonkulutuksensa puolesta nykyisille high-end ARM-siruille, kuten Nvidian Tegra 2, joka löytyy lukuisten Android-tablettien sisuksista.


Tulevaisuudessa Intel aikoo kuitenkin päästä virrankulutuksessa samalle tasolle ARM-pohjaisten kilpailijoiden kanssa. Intel on aiemmin ilmoittanut siirtävänsä mobiilisirujen kehityksen painopistettä tehonkulutuksen vähentämiseen. Tällä kertaa Intel on tosissaan menossa ARM-pohjaisten prosesoreiden hallitsemille mobiilimarkkinoille, sillä Intelin omien sanojen mukaan tehonkulutuksen pienentämiseen keskittyminen on kolmas merkittävä suunnanmuutos yhtiön kehitystrategioissa koko sen historian aikana.

1 KOMMENTTI

Thor19931/1

Vielä on Intelillä matkaa, mutta veikkaan, että ero kapenee tässä kokoajan. Inteli kumminkin panostaa aikas voimakkaasti tähän. 3D transistorit ja pienempi valmistustekniikka on aika kova yhistelmä vaikka x86 oliskin heikompi ARM:ään nähden virtapihiydessä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT