TSMC ei aio siirtyä 3D-transistoreihin

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

TSMC ei aio siirtyä 3D-transistoreihin
Prosessorivalmistaja Intel kertoi muutama viikko takaperin lisää tietoja aikeistaan siirtyä kolmiulotteisiin transistoreihin. 3D-transistoreista on puhuttu jo jonkin aikaa ja niitä ensimmäisenä hyödyntävät Intelin Ivy Bridge -prosessorit.

Intel valmistaa prosessorinsa omilla tehtaillaan, joiden tuotantolinjat on päivitetty 3D-transistoreita varten. Taiwanilainen sopimusvalmistaja TSMC kertoi kuitenkin julkisuuteen, ettei se näe 3D-transistoreita kaupallisesti järkevänä sijoituskohteena, eikä se aio päivittää tehtaitaan niiden vuoksi ainakaan lähitulevaisuudessa. TSMC:n edustaja kertoi, että ainakin 20 nanometrin kokoluokan transistorit tullaan valmistamaan tavallisina tasotransistoreina.

TSMC:llä on suuri joukko isoja puolijohdealan yrityksiä asiakkainaan. Yhtiön haluttomuus siirtyä finFET-transistoreihin antaisi olettaa, ettei Intelin kilpailijatkaan tule siirtymään uusiin transistoreihin vielä hetkeen.


3D- eli tri-gate-transistoreiden suurimpia etuja ovat vähävirtaisuus ja pienemmät jännitevuodot. Intelin mukaan 22 nm:n tri-gate-transistoreiden ansiosta tehonkulutus putoaa puoleen, kun verrokkina on yhtä nopea 32 nanometrin prosessilla valmistettu prosessori. Samalla uudet transistorit mahdollistavat 37 prosenttia korkeamman suorituskyvyn alhaisilla jännitteillä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

Thor1993
Thor1993
Jahas. Intelin etumatka senkun kasvaa? Ei hyvä..
KalikoJak
KalikoJak
Quote:
Intelin mukaan 22 nm:n tri-gate-transistoreiden ansiosta tehonkulutus putoaa puoleen, kun verrokkina on yhtä nopea 32 nanometrin prosessilla valmistettu prosessori.
Kertoisiko joku miksi intel ei kerro kuinka paljon tehonkulutus putoaa jos vaikka verrattaisiin 22nm prossuihin. On totta että niitä ei vielä markkinoilla ole, mutta on heillä siitä varmaa arvio, koska juuri sellaisen heittivät 32nm prossua vastaan! Luulen, että tehonkulutus tippuu siis todellisuudessa vain 10% max ja näillä puheilla he uskottelevat itselleen ja sijoittajille, että hyödyt ovat todellista suurempia.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4997 Vapaata keskustelua
Thunderbird/Gmail ongelma 14 Windows -ongelmat
Yleistä keskustelua asian vierestä 103 Vapaata keskustelua
Muistin lisääminen tietokoneeseen. Mitä huomioon? 4 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1142 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Mitä tarkastaa/päivittää uuteen valmiiseen konepakettiin. 1 Uutta tietokonetta ostamassa
PlayStation 5 -saatavuus 1 Playstation (PS4 ja PS5)
Videoketju 402 Vapaata keskustelua
Uudet / mielenkiintoiset sovellukset 2 Yleistä keskustelua kännyköistä
Perseilyketju. 2194 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä