Samsung esitteli taiteltavaa AMOLED-näyttöä

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

Samsung esitteli taiteltavaa AMOLED-näyttöä
Samsung on viime aikoina esitellyt ahkeraan uutta näyttötekniikkaa ja tällä kertaa yhtiö on kehittänyt keskeltä taittuvan AMOLED-näytön. Teknisesti ottaen näyttö koostuu kahdesta erillisestä paneelista, mutta uuden tekniikan ansiosta taitekohtaan ei muodostu näkyvää ryppyä edes 100 000 taiton jälkeen.

Täysin huomaamaton taitekohta ei kuitenkaan ole, sillä ajan myötä taitteen kirkkaus vähenee noin kuuden prosentin verran muuhun pinta-alaan verratuna. Näytön taittosäde on erittäin pieni ja taitetussa tilassa näytöt ovat lähes kiinni toisissaan. Näytöt on pinnoitettu tavalliseen tapaan lasilla, mikä mahdollistaa paneeleiden käyttämisen kosketusnäyttönä.

Vaikka tekniikka on vielä prototyyppiasteella, kehittyessään se saattaisi mahdollistaa esimerkiksi taskuun taiteltavien tablet-koneiden valmistuksen. Ruudun kehittäneiden tutkijoiden mukaan tekniikkaa voisi olla mahdollista hyödyntää kaupallisesti jo "pian".


Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

Thor1993
Thor1993
Aika siisti :) Toi "pian" kyllä on ehkä hiukan liukuva käsite.
Bodomed
Bodomed
aika makee tosta sitten vaan amoled näyttöllä varustettu simpukka puhelin! :P


dRD
dRD
Lähtee hommassa mopo hanskasta ja tulee sellaisia 20" taskuun taitettavia tabletteja, jotka on yhtä helppo taitella nätisti takaisin kuin wanhan mallin autokartasto. Takuuhuolloissa tulee olemaan hiukka kiire ;-)

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Kannettava rakennustekniikan opiskelijalle 17 Uutta kannettavaa ostamassa
Topfield crc-1410ct 8 Keskustelua kaapeliverkon digibokseista
DDR4 muistit 1 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 145 PC:n pelit
ISO Tiedosto - ongelma 2 Ajuri- ja softaongelmat
Mikä oli teidän ensimmäinen läppäri? 5 Kannettavat tietokoneet
HP kannettava tietokone ääni 2 Kannettavat tietokoneet
Biisiketju 5362 Vapaata keskustelua
Synkronointivirhe 2 Android -keskustelu
Samsung vai ProCaster? 2 Televisiot
Näytä lisää viestejä