Nvidian toimitusjohtaja pettynyt Android-tablettien myyntiin

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Nvidian toimitusjohtaja pettynyt Android-tablettien myyntiin
Nvidian toimitusjohtaja Jen-Hsun Huang ei ole tyytyväinen tähän mennessä julkaistujen Android-tablettien myyntilukuihin. Huang analysoi heikon menekin syitä CNETin haastattelussa. Nvidialla on Android-tablettien menekissä paljon pelissä, sillä yhtiön Tegra 2 -järjestelmäsiru löytyy kaikista tähän mennessä julkaistuista Honeycomb-tableteista.

Motorolan Xoom, joka oli ensimmäinen Googlen uudella Android 3.0 -käyttöjärjestelmällä varustettu tabletti, on yhtiön lukujen mukaan myynyt huhtikuuhun mennessä vain 250 000 kappaletta. Vertailun vuoksi Applen iPad 2 myi pelkästään avajaisviikonlopun aikana noin miljoonan kappaleen verran.

Syyksi heikkoon menekkiin Huang näkee useampia syitä.

Kyseessä on ongelma myyntipaikoilla. Ongelmia on myyjien tietotasossa. Ongelmia on kuluttajille suunnatussa markkinoinnissa. Ongelmia on laitteiden hinnoittelussa.


Nvidian toimitusjohtajan näkemyksen mukaan nykyisiin Android-tabletteihin on ahdettu liikaa ominaisuuksia, mikä on nostanut hintatason liian korkealle. Huang kaipaisi esimerkiksi pelkällä WiFi-yhteydellä varustettuja malleja, jonka hintataso saataisiin alemmas verrattuna nykyisiin WiFi- ja 3G-yhteydet tarjoaviin laitteisiin. Yhdeksi haluttavuutta laskevaksi tekijäksi Huang listaa vielä heikon tarjonnan nimenomaan tableteille suunnattujen sovellusten osalta.

2 kommenttia

mniskane
Pohdin itse aika lailla iPad 2:den ja jonkun uuden Android tabletin välillä. Päädyin iPad:iin pitkälti juuri samojen syiden vuoksi mitä tuossa yllä luetellaan. IPad 2 on ollut kyllä huippu hyvä ja erityisesti on ollut kiva kun sortaa löytyy.

Make
Thor1993
Kattellaa miten Asus saa tässä Transformeria myytyä ja Samsung Galaxyjään kunhan ne tulee myyntiin. Veikkaampa, että kilpailu alkaa tässä tasottuu.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille