AfterDawn logo

Nvidia julkaisee uuden GeForce GTX 590:n parannetulla virransyötöllä *PÄIVITYS*

Teemu Laitila Teemu Laitila
2 kommenttia

Nvidia aikoo julkaista pian parin kuukauden ikään ehtineestä kahden GPU:n lippulaivamallistaan uuden version kesäkuussa. Heti GeForce GTX 590:n julkaisun yhteydessä raportoitiin sen herkkyydestä käyttöjännitteen nostolle. Useampi testaaja onnistui ylikellotustesteissä saamaan aikaan savua ja kipinöitä, minkä myöhemin selitettiin johtuvan ajuriviasta, joka esti suojamekanismien toiminnan.

Nvidia kuitenkin ilmoitti myöhemmin, että kortin käyttöjännitettä ei suositella muutettavaksi ollenkaan vakiojäähdytyksellä eikä jännitteitä pidä hyvälläkään jäähdytyksellä nostaa yli 25 mV verran.

Nvidia aikoo korjata kortissa ilmenneet virransyötön ongelmat julkaisemalla kokonaan uuden version kortista. Uusi versio tulee sisältämään vahvemman virransyötön ohjauksen, vahvemmat kelat, kanavatransistorit sekä kondensaattorit.

Uusi versio saattaa erota alkuperäisestä komponenttien asettelun suhteen, mikä tietää ongelmia esimerkiksi vesijäähdytysjärjestelmien valmistajille. Toisaalta paremmilla komponenteilla saatetaan saavuttaa enemmän ylikellotusvaraa, mikä kiinnostaa high-end-korttien ostajia.


Päivitys: Nvidia on kiistänyt suunnitelmat uusien mallien tulosta. Yhtiön mukaan nykyiset mallit ovat erittäin toimivia, eikä piirilevyn uusimiselle ole tarvetta. Yhtiön mukaan tulevissa malleissa saatta kuitenkin olla erilaisia komponentteja, mikä kuuluu tavalliseen komponenttitoimitusten vaihteluun.

2 KOMMENTTIA

Robustus1/2

Saavatko 800 euroa "vialliseen" korttiin sijoittaneet uuden kortin korvauksetta? Käsittääkseni ainakaan kaikki eivät tienneet, että he ostivat kellotuskelvottoman kortin. On se niin suolainen hinta. Entä jos nyt ostettu 590 "kärähtää normaalikäytössä", niin antaako takuu korjatun korttimallin tilalle?

Thor19932/2

Joo o.. Eipä voinu taaskaa suunnitella loppuu asti vaan piti puskee laite ulos niin nopeesti kun mitenkään mahollista ja tähä se johti..
Ehkäpä tästä jotain opimme.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT