VIA julkaisi vähävirtaisen neliydinprosessorin

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

VIA julkaisi vähävirtaisen neliydinprosessorin
VIA on julkaissut neliytimisen version Nano-suorittimestaan. Nano QuadCore L4700 on 64-bittinen x86-prosessori, joka perustuu kahteen tuplaytimiseen prosessorisiruun istutettuna samaan pakkaukseen. Uusi prosessori on yhteensopiva nykyisen Nano-alustan kanssa. VIA on x86-prosessoreiden markkinoilla pieni tekijä alle prosentin markkinaosuudellaan, mutta mittausten mukaan uusi malli ei kalpene vertailussa Intelin ja AMD:n kanssa.

Neliytimiset prosessorit valmistetaan 40 nm tekniikalla, mikä helpottaa VIA:n ongelmana ollutta kilpailijoitaan suurempaa virrankulutusta. Virrankulutus on edelleen suhteellisen suurta ja prosessorin TDP-arvoksi on merkitty 27,5 wattia.

Huolimatta kilpailijoiden teknisestä etumatkasta Anandtechin ajamissa suorituskykymittauksissa VIA:n neliydinmalli paljastuu itse asiassa sarjansa nopeimmaksi. Sen taakse jäävät AMD:n kaksiytiminen E-350 Fusion-malli sekä Intelin Atom-mallit.

Prosessori toimii 1,2 GHz:n kellotaajuudella, mutta TDP-arvon rajoissa nopeus voi nousta aina 1,46 GHz:n saakka Adaptive Overclocking -tekniikalla. VIA aikoo saada prosessoreiden massatuotannon käyntiin vuoden kolmannen neljänneksen aikana, mutta ensimmäiset uusiin neliydinmalleihin perustuvat tuotteet ovat esillä jo ensi kuussa Computex-messuilla.

1 kommentti

Thor1993
Hyvä, että VIAkin yirttää laittaa Intelille ja AMD:lle kampoihin.
Kolmas kilpailija on kuluttajille vain hyödyks.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille