Tutkimus: iPad ei ole syynä PC-myynnin alamäkeen

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Tutkimus: iPad ei ole syynä PC-myynnin alamäkeen
Uuden tutkimuksen mukaan Applen suuren suosion saavuttaneet iPad-tabletit eivät olekaan syyllisiä PC-myynnin viimeaikaiseen laskusuhdanteeseen. Vaikka alalla yleisen käsityksen mukaan tabletit ovat kannibalisoimassa perinteisten kannettavien myyntiä, tutkimusyhtiö NPD:n tulokset kertovat toista.

Tutkimus paljastaa, että vain 14 prosenttia iPadin ensimmäisen kuuden kuukauden aikana ostaneista jätti tietokoneen ostamatta tabletin hankkimisen jälkeen. Luku pienenee loppuvuotta kohti ja tuoreimpien iPad-ostajien kohdalla luku on jo puolet pienempi. Tabletti siis hankitaan kotiin enemmänkin perinteisen tietokoneen täydentäjäksi kuin korvaajaksi, mikä on luonnollinen tilanne kosketusnäytöllisten laitteiden tapauksessa.

NPD:n mukaan laskusuuntaiset luvut PC-myynnissä johtuvat enemmänkin siitä, että markkinoille tullessaan Windows 7 kasvatti tietokoneiden myyntilukuja tavallista korkeammalle ja samaan aikaan sattunut miniläppäribuumi kasvatti lukemia entisestään. Nyt luvut ovat lähinnä normalisoitumassa, mikä on virheellisesti tulkittu laitteiden haluttavuuden vähenemiseksi.


NPD:n luvuista voi itse asiassa päätellä, että tabletit ja erityisesti iPad ovat lähinnä tuoneet ylimääräisiä tuloja alalle. Noin 75 prosenttia iPadin ostaneista ei alun alkaenkaan ollut aikeissa ostaa mitään muuta laitetta, joten tablet-ostos ei ollut pois PC-myynnistä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

Tnoi
Tätähän tämä nykyajan journalismi on. Joku random omenamies tulkitsi vähän myyntilukemia omenalasit päässä ja heitti jotain mutupaskaa, josta joku toinen Applen ystävä teki "uutisen"..

Onneksi joku tajuaa vielä sentään vähän miettiä noita asioita..
Tomppa89
Vähän samaa tasoa kuin piratismi uutiset. Tutkimuksen tekijät olettavat jokaisen piraatin olevan potentiaalinen ostaja. Itse veikkaan, että jos esimerkiksi joku köyhä opiskelija ei kykenisi lataamaan elokuvia netistä, ei sillä olisi rahaa/halua käyttääkään niihin elokuviin. Ne vaan jäisivät sitten näkemättä/ostamatta. Näillä tutkimuksilla sitten uutisoidaan kuinka elokuvastudiot ovat menettäneet miljardeja piratismin takia. Vaikka todellisuudessa piraateista potentiaalisia ostajia olisi ehkä 10-20%.

Kommentoi uutista