AMD FX-8110:n testitulokset vuotivat verkkoon

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (4)

AMD FX-8110:n testitulokset vuotivat verkkoon
AMD:n Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvia Zambezi-työpöytä prosessoreja on odotettu kuin kuuta nousevaa. Matkan varrella on tihkunut tietoja prosessoreiden ominaisuuksista, mutta kellotaajuuksista ei ole tiedetty hölkäsen pöläystäkään.

Kellotaajuuksien lisäksi konepäivittäjät ovat odottaneet kieli pitkällä testitulosten julkaisua. Odotus on palkittu, sillä muutamille (1, 2) verkkosivuille on tihkunut ruutukaappauskuvia AMD:n kahdeksanytimisen FX-8110-prosessorin wPrime ja SuperPi-tuloksista. Kuvien perusteella kyse on emolevyvalmistaja Gigabyten sisäiseen käyttöön tarkoitetusta materiaalista. X-bit Labsin omat lähteet ovat antaneet varmistuksen tietojen paikkansapitävyydelle.

FX-8110 toimii 2,80 gigahertsin vakiokellotaajuudella, mutta Turbo Coren ansiosta kellotaajuus voi olla korkeimmillaan 3,80 gigahertsiä. Tulokasprosessori selvittää wPrime 1024M -testin 166,895 sekunnissa, eli hieman hitaammin kuin Intelin Core-i7 980X. SuperPi 32M sen sijaan taipuu 7 minuutissa ja 22,885 sekunnissa, mikä on nopeammin kuin millään muulla prosessorilla (vakiotaajuuksilla). Vieläkin parempia tuloksia voi odotta AMD:n FX-8130P-lippulaivalta.

Bulldozer-prosessoreiden julkaisu tapahtunee kesäkuun puolivälin paikkeilla.

4 kommenttia

Matriisius
Kuten kuvasta näkyy, yllämainittuja testituloksia EI saavutettu vakio kellotaajuuksilla, vaan 3,8 ghz nopeudella. Silti mielenkiintoista nähdä pitkästä aikaa kilpailukykyinen prosessori amd:ltä
Thor1993
Huhhuh.. Eipä vauhtia ainakaan puutu. AMD:n aikasemman hinnoittelupolitiikan perusteella uskaltas väittää vielä kohtuu hintasekski.
Huippumalli ei varmasti ole Inteliltä tuttua 999$:a.
Themu
vakio kellotaajuushan se on, turbolla.

// 3570k @ 4.6 veden alla // ASUS Sabertooth Z77 //R9 390 @ 1180mhz // Kingston HyperX 8gb 1866mhz // SFGG modular 800w // Cooler Master HAF932 // AOC 29 Ultrawide 2560x1080

jartar
Originally posted by Thor1993:
Huhhuh.. Eipä vauhtia ainakaan puutu. AMD:n aikasemman hinnoittelupolitiikan perusteella uskaltas väittää vielä kohtuu hintasekski.
Huippumalli ei varmasti ole Inteliltä tuttua 999$:a.

AMD:llä oli myynnissä silloin Athlon 64 aikaan FX sarja jtka maksoi sen tonnin. Ei kukaan huvikseen polje hintoja. Jos AMD saisi teknistä etumatkaa niin hinnat ovat sen mukaisia. AMD:llä ei ole vuosiin ollut tonnin prossuja yksinkertaisesti siitä syystä kun heillä ei ole ollut vastinetta intelin huippumalleille.

Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille