Tablet-Android päivittyi versioon 3.1

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Tablet-Android päivittyi versioon 3.1
Eilisen Google I/O-tapahtuman keynote-puheenvuorossa saatiin kuulla useampia Android-uutisia. Vaikka Googlen tarkoituksena on yhdistää Androidin puhelin- ja tablet-versiot tulevaisuudessa, yhtiö ei ole jättänyt nykyisen tablet-version kehitystä paikalleen. Eilen tablet-laitteille julkistettiin Android 3.1, joka korjaa useampia nykyisen Honeycombin pikkuvikoja ja tuo muutamia uusia ominaisuuksia.

Yksi tärkeimmistä uusista ominaisuuksista on tuki USB-laitteiden isäntätoiminnolle, eli tabletteihin voi suoraan kytkeä Googlen sanoin "mielettömän määrän USB-laitteita". Google demosi uutta USB-tukea liittämällä tablettiin Xbox 360 -konsolin ohjaimen, joka toimi peliohjaimena ilmeisen hyvin. Kun tabletti vielä liitetään HDMI-liitännän kautta isoon televisioruutuun, on liikuteltava pelikonsoli valmis.

Uuden Media Transfer Protocol -tekniikan avulla asianmukaiset sovellukset saavat tiedon liitetyistä USB-laitteista. Sen avulla tablettiin voidaan kytkeä digikamera ja galleriasovellus voi näyttää esimerkiksi kuvan ottopaikasta ja kameran asetuksista kertovia EXIF-tietoja.


Päivitys tuo mukanaan myös ulkoisia muutoksia. Widget-sovellukset muuttuvat aiempaa joustavammiksi ja niiden kokoa voi skaalata sekä pysty- että leveyssuunnassa. Googlen mukaan uusi ominaisuus ei vaadi kehittäjiltä suuria muutoksia. Uusittu sovellusten välillä siirtymisen mahdollistava toiminto näyttää nyt myös viimeisimmät ja yleisemmin käytetyt sovellukset nykyisten auki olevien lisäksi.

Näkymättömämpiä muutoksia on tullut esimerkiksi mediasoittimeen, joka uudessa versiossa tukee ADTS AAC -suoratoistoa sekä häviötöntä pakkausta käyttäviä FLAC-tiedostoja. Web-selain on lisäksi saanut tuen HTML5-videotoistolle laitteistokiihdytyksellä varustettuna.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

P.S. Arvomme kaikkien 27.12.2019 mennessä uutiskirjeen tilanneiden kesken Turtle Beachin kuulokkeet ja mm. Destiny -pelien oheistuotteita!

2 kommenttia

ArttuH5N1
Tuo isäntätoiminto kuulosta erittäin hyvältä! Lupaus "mielettömästä" määrästä erilaisia kytkettäviä laitteita, todennäköisesti pitääkin paikkansa, kun ihmiset pääsevät koodailemaan niille tukea.
Thor1993
Loistavaa :)) Ainoo huonompi homma tässä on se, että pitäs saada jostain hankittua tollane ;(

Kommentoi uutista