Kiintolevyjenkin hinta nousee Japanin tuhojen seurauksena

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Kiintolevyjenkin hinta nousee Japanin tuhojen seurauksena
Raporttien mukaan Japanin maaliskuinen maanjäristys ja sitä seuranneen hyökyaallon aiheuttamat tuhot tuotantolaitoksissa vaikeuttavat edelleen tietotekniikkateollisuuden komponenttitoimituksia.

Ainakin Western Digital ja sen omistama Hitachi GST ovat ilmoittaneet, että kiintolevyvalmistuksessa käytettävien komponenttien saatavuus on heikko. Aiemmin myös emolevyvalmistajat nostivat hintojaan tuotanto-ongelmien vuoksi.

Komponentteja valmistavat Texas Instruments ja Renesas Electronics ovat molemmat pyrkineet saamaan tuotantonsa toimintaan mahdollisimman nopeasti, mutta tuotannon odotetaan saavuttavan täyden kapasiteettinsa vasta myöhemmin kesällä.

Tarjontaa suurempi kysyntä on aiheuttanut nousupaineita kiintolevyjen hinnoissa ja muutamien mallien hinta on raporttien mukaan noussut 10 - 15 prosentin verran. Texas Instruments uskoo saavuttavansa normaalin tason toimituksissaan vasta syyskuussa ja sillä välin tilaukset pyritään hoitamaan yhtiön Yhdysvalloissa ja Saksassa olevien tehtaiden kautta.

1 kommentti

Thor1993
Odotettavissa oli hintojen nousu, mutta ois luullu et vähä nopeemmi ois tullu tääkin.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille