Nvidia osti mobiilipiirivalmistajan 367 miljoonalla

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Nvidia osti mobiilipiirivalmistajan 367 miljoonalla
Nvidia on vahvistanut yhtiön jalansijaa mobiilisirujen markkinoilla ostamalla kantataajuuspiirejä sekä radiotekniikkaa kehittävän Iceran. Nvidia maksoi yhtiöstä 367 miljoonaa dollaria ja kaupan odotetaan toteutuvan kuukauden sisään. Iceran osto ennakoi kantataajuuspiirin sekä radiotoimintojen integrointia Nvidian Tegra-alustalle tulevaisuudessa.

Englantilainen 2002 vuonna perustettu Icera kehittää erittäin vähävirtaisia kantataajuusprosessoreita ja radiolaitteita, jotka tukevat useimpia yleisiä verkkoja kuten perinteisiä 2G- ja 3G-verkkoja ja niiden HSPA- sekä HSPA+-protokollia ja LTE-tekniikkaan perustuvia 4G-verkkoja. Kantataajuuspiirien markkinoita johtaa tällä hetkellä Qualcomm. Markkinat ovat erittäin tiukasti kilpaillut ja Texas Instruments on aiemmin ilmoittanut luopuvansa kantataajuuspiirien valmistuksesta ja keskittyvänsä pelkästään paremmin kannattavaan mobiiliprosessoreiden kehitykseen.


Nvidian suunnitelmissa on integroida Iceran tekniikka osaksi Tegra-alustaansa, josta on tähän mennessä puuttunut kantataajuus- sekä radiolinkkitoiminnot. Pitkälle integroidut järjestelmäsirut nopeuttavat Nvidian asiakkaiden eli puhelin- ja tablet-valmistajien testausprosesseja sekä uusien tuotteiden saamista markkinoille.

Nvidia aikoo jatkaa Iceran toimintaa itsenäisenä valmistajana myös tulevaisuudessa sekä kunnioittaa yhtiön nykyisiä asiakassuhteita. Icera on myynyt tuotteitaan esimerkiksi Nokialle, sekä kiinalaisille valmistajille ZTE:lle ja Huaweille sekä Samsungille.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

Thor1993
Thor1993
Sitten, kun kaiken tärkeen saa yhessä paketissa Nvidialta hyvillä ominaisuuksilla, hyvällä, myyvällä brändillä ja helpolla käyttöön otolla tulee kyllä valmistajien - nykyäänkin pienet erot - pieneneen entistä enemmän.
Esim. Android tabletit. Käytännössä kaikissa nykyaikasissa Android tableteissa on samat tehot kiitos Nvidian Tegran.
Toki Samsung on kehittänyt oman piirinsä, mutta senkin suurin ero Tegraan taitaa olla nimi.
Raattis
Raattis
@Thor1993
Ei haittaa minua, jos kaikki laitteet ovat yhtä tehokkaita.

Kun on saatavilla hyvä ratkaisu, jota kaikki käyttävät, kehityskustannukset voi sijoittaa johonkin, jolla on oikeasti merkitystä. Lisäksi samanlaisille laitteille on helpompi kehittää yhteensopivaa softaa.

Jos Nvidia saisi aikaan todellisen cellphone-on-a-chip-piirin, kännyköiden valmistuskustannukset, minimikoko sekä akunkulutus pienenisivät huomattavasti.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Uuden koneen vaikeuksia 33 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Biisiketju 4606 Vapaata keskustelua
Google kuvat ja drive siirto toiselle tilille 3 Android -keskustelu
Perseilyketju. 2160 Vapaata keskustelua
VHS kasettien digitointi 3 Digivideo-ongelmat ja -keskustelu
Win 7 läppärille näytöntallentaja Zoom-tallennuksia varten 2 Windows -ongelmat
Foorumi tökkii rajusti! 686 Palautetta ylläpidolle
Näyttöteline kolmelle 27" näytölle 1 Tietokoneen näytöt
Windows 10 - Keskustelu 1185 Windows -ongelmat
Kirjainten heittomerkit 2 Android -keskustelu
Näytä lisää viestejä