AfterDawn logo

Uusi artikkeli: Älä ylläty jos halpa virtalähde hajoaa

Panu Roivas Panu Roivas
6 kommenttia

Tietokonekokoonpanoja tehdessä monet yrittävät säästää komponenteissa joita he eivät näe yhtä oleellisina suorituskyvyn luomisessa, ja monesti virtalähde on juuri se komponentti, jossa yritetään pihistellä.

Erilaisia virtalähteitä on markkinoilla lukematon määrä, ja monelle asiaan perehtymättömälle kuluttajalle virtalähteiden mystiset merkinnät jäävät ymmärtämättä, ja virtalähde valitaan lähinnä hinnan ja teholuokan mukaan. Halvimmat mallit eivät kuitenkaan aina pidä luvattuja tehojaan, ja ovat parhaimmillaan vaarallisia laitteita jotka saattavat hajotessaan viedä mukanaan myös koneen muut komponentit.

Tässä artikkelissa testaamme kolme verkkohuutokaupasta ostettua arveluttavaa halpavirtalähdettä, jotka lupaavat isoja wattilukemia muutaman kympin hinnalla. Mutta miten käykään kun ne pistetään testipenkkiin?

Älä ylläty jos halpa virtalähde hajoaa


6 KOMMENTTIA

MQe1/6

No tämän testin perusteella nuo rojut vaikuttavat sen luokan pommeilta, että mikä liike tuollaista kehtaa myydä, saati sitten voiko tuollaiset rojut oikeasti saada turvallisuushyväksyntää Suomessa? :|
Mutta, kyllä se PSU sen verran joka asiaan vaikuttava tärkeä härpäke on, ettei ihan mitä tahansa tällaista kiina-pommia vähänkään toimivaan ja parempaan myllyyn uskalla tunkea, vaikka olisi kuinka halpa lupaisi ties mitä watteja tai se on todellakin kohta entinen mylly - tulee äkkiä turhan kallis paukku kun muut rojut ympärillä saa sätkyn tuollaisen levitessä.

Pc_P2/6

Esim Chiefiltä saa vajaan 50€ hintaan virtalähteen, joka varmasti kestää pari kolme vuotta. Asiallinen testi on.

Vanha koneeni virtalähde toimii 7-8 vuotta jo, Seanonicin 200w laatu poweri.

Thor19933/6

Ihan syystä kyllä suositellaan niitä laadukaampia powereita.
En uskonu, että nää ihan surkeimmat näin huonoja on, mutta näyttää olevan kyllä sellasia koneen tappajia ettei näihin uskalla koskee pitemmälläkään tikulla.

mcmopo4/6

Kai pistitte hajonneen powerin takuuseen?

jampt5/6

Itse olen omistanut Chieftecin virtalähteen jo parisen vuotta ja hyvin on toiminut. Ovat hieman halvempia, mutta omasta mielestäni ja mitä olen lukenut, niin ovat silti laadukkaita.

Piipurkki6/6

Chieftecinkin tapauksessa pitää katsoa vähän tuota mallia. A135- (APS) ja Super- (CFT) sarjalaiset on todettu monessa revikassa sinne laadukkaimpien joukkoon. Nitrokin (BPS/SPS) näyttää olleen varsin kehuttu.

Itse on nyt luotettu Corsairiin, lähinnä sen takia että on löytynyt suoraan hyllystä eikä ole sitä ylimääräistä 24-48h jaksanut odottaa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT