Tablettien tulva saattaa johtaa ylitarjontaan

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

Tablettien tulva saattaa johtaa ylitarjontaan
Taiwanilainen Digitimes arvioi, että tablet-tarjonta uhkaa reilusti ylittää kysynnän vuoden toisen puoliskon aikana. Digitimes lainaa nimettömiä tarkkailijoita, joiden arvion mukaan lähiaikoina markkinoille odotettaville lukuisille taulutietokoneille ei yksinkertaisesti löydy tarpeeksi ostajia.

Digitimes huomauttaa, että markkinoille on pyrkimässä ainakin kymmenen yhtiötä omilla tableteillaan. Kysynnän laajuudeksi arvioidaan silti vain noin 20 miljoonaa laitetta, mikä tulee kiristämään kilpailua huomattavasti tulevaisuudessa. Markkinoille odotetaan kesän mittaan useita Android-malleja sekä muutamia erityisesti yrityskäyttöön suunnattuja Windows-tabletteja.

Tähän mennessä eniten myyneet Android-tabletit ovat Samsungin jo viime vuonna julkaisema ensimmäisen sukupolven Galaxy Tab ja Motorolan keväällä julkaisema Xoom. Kumpikaan ei ole saavuttanut kummoisia myyntilukuja verrattuna tablet-markkinoiden ylivoimaiseen johtajaan Applen iPadiin ja saman trendin pelätään jatkuvan esimerkiksi Asuksen ja Acerin saadessa omat mallinsa markkinoille.

Digitimesin lähteiden mukaan on mahdollista, että kiristyvä kilpailu ajaa jo osan tablet-valmistajista pois markkinoilta vuoden loppuun mennessä. Toisaalta kiristyvä kilpailu on omiaan tuomaan tabletit halvempaan hintaluokkaan ja kasvattamaan niiden kysyntää.

3 kommenttia

ArttuH5N1
No, hinta alenee ja valikoima kasvaa. Mutta ei tullut yllätyksenä.

"Miten me saadaan lisää rahaa?"
"Tehdään tablet-laite?"
T: Jokainen elektroniikkafirma.
Zarok
Eikö ton asuksen tranfromer myy aika hyvin? Tehoiltaan on loistavat ja maksaa 400-500 euroa (vaikuttaa mikä malli kyseessä) eli paljon halvempi kuin esim. XOOM. Oma tranformer hyvällä onnella tulee loppukuusta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6. toukokuu, 2011 @ 15:47
Thor1993
Transformer myy kyllä Android tabletiks hyvin, mut kaukana sekin iPadista.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille