Intelin langaton näyttötekniikka sai tuen Blu-ray-elokuville

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Intelin langaton näyttötekniikka sai tuen Blu-ray-elokuville
Intelin langatonta kuvansiirtoa tajoavan WiDi (Wireless Display) on päivittynyt uuteen versioon, joka tuo mukanaan muun muassa tuen Blu-ray-elokuvien siirtämiselle langattoman linkin yli. Aiemmat versiot eivät tukeneet Blu-ray-elokuvien toistoon vaadittua HDCP-sisältösuojausta.

WiDi on sisäänrakennettuna muutamissa Intelin tekniikkaan perustuvissa kannettavissa. WiDi-kannettavan lisäksi vaaditaan televisioon tai videotykkiin liitettävä vastaanotin. Tekniikan uusin versio tukee täyden teräväpiirtotarkkuuden eli 1080p-tason videokuvan siirtoa langattomasti.

Yhteensopivan vastaanottimen lisäksi täyden tarkkuuden teräväpiirtokuvan siirtämiseen vaaditaan Intelin uusimpaan Core-sukupolveen (Sandy Bridge) perustuva prosessori, joka on varustettu Intel HD Graphics 3000 -näytönohjaimella. Siirrettävä videokuva pakataan H.264-formaattiin käyttäen apuna näytönohjaimeen rakennettua rautakiihdytystä. WiDi perustuu 802.11n Wlan-standardiin ja käyttää joko 2,4 GHz:n tai 5 GHz:n taajuuskaistaa kuvan siirtämiseen.

HDCP-suojauksen lisäksi uusin WiDi-versio sisältää tuen 16-bit/48KHz LPCM-äänelle. Siirron viive on saatu tiputettua aikaisempien versioiden lähes muutamasta sekunnista alle 300 millisekuntiin.

2 kommenttia

Thor1993
Loistava juttu sinäänsä. Vielä, kun laitekanta vähä laajenee..

btw,. pari typoo: "Wireless Dislplay" ja "terävpiirtorkkuuden"
squi
Originally posted by Thor1993:
Loistava juttu sinäänsä. Vielä, kun laitekanta vähä laajenee..

btw,. pari typoo: "Wireless Dislplay" ja "terävpiirtorkkuuden"
Kiitos huomautuksesta, typot fiksattu.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille