Acer: miniläppäreiden kuolemaa on liioiteltu suuresti

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (4)

Acer: miniläppäreiden kuolemaa on liioiteltu suuresti
Huolimatta viime aikoina rajusti laskeneista myyntiluvuista, Acer uskoo miniläppäreiden säilyttävän asemansa markkinoilla myös tulevaisuudessa. Talouslehti Forbesin toimittajan blogikirjoituksen mukaan yhtiö uskoo, että miniläppäreille riittää kysyntää selvästi kalliimpien perinteisten kannettavien rinnalla. Miniläppäreiden myyntivalttina on Acerin mukaan nimenomaan niiden halpa hinta.

"Vaikka tableteilla on ollut vaikutusta miniläppäreiden myyntilukuihin, aiomme jatkossakin valmistaa myös miniläppäreitä" Acerilta kerrotaan Forbesille.

Tällä hetkellä miniläppäreillä on muutamia valttikortteja verrattuna suurimpaan osaan nykyisestä tablet-tarjonnasta. Perusominaisuuksilla varustetun miniläppärin saa esimerkiksi Acerin Aspire One -sarjasta jo noin 250 euron hintaan, kun taas Apple asetti iPadillaan tablettien perusmallien hintatason lähemmäs 500 euron luokkaa.

Acerin mielestä toinen miniläppäreiden etu on fyysinen näppäimistö, joka on monien käyttäjien mielestä pakollinen. Erityisesti työ- ja opiskelukäytössä fyysinen näppäimistö on huomattavasti tehokkaampi.
Jos Acerin arvioon on uskominen, miniläppärit eivät katoa mihinkään. Uhkana miniläppäreille saattaa silti olla tablettien keskihinnan laskeminen ja hintaeron kaventuminen, jos kilpailu kiristyy vuoden mittaan.

4 kommenttia

Thor1993
Varmasti jonkinlainen markkinarako löytyy, mutta sitä uutta rautaa tarvitaan kipeesti näihinkin. Ei oo mitään järkee, että parhaat kännykät kyykyttää noita miniläppäreitä 3D tehoissa.
roponen
En ole oikein keksinyt mihin miniläppäriä käyttäisi. Käytännössä yhtä huonosti mukana liikkuva kuin pienet läppärit ja kaikin puolin kehnompi. Ennemmin tosiaan maksan vähän enemmän että saan laitteen jolle on jotain käyttöäkin.
ackalin
Meillä on käytössä keittiön pöytä tai soffa surfailussa mini pc ja hyvä puoli on siinnä että akku kestää koko päivän käytön ehkä kahdenkin. taloudessa 5 henkilöä 2 kunnollista teho pöytäkonetta 2 kunnollista läppäeriä ja toi soffa kone. Minusta 500 euron soffa lelu millä voisi hiukan silloin tällöin katsoa jonkun tietyn asian mainosten lomassa ei ole järkevää. Toisaalta tekniikka f-rikkinä tuollainen varmaan tulee hankittua kaukosäätimen viereen kun hinta on reilusti alle 200 euroa ja käyttö/valmius ajat ovat päiviä eikä tunteja

”siis ihan jotain muuta”

dRD
Itselleni miniläppäri oli harkinnassa aika kauan, mutta nuo ensimmäisen sukupolven laitteet olivat suoraan sanoen surkeita suorituskyvyltään. En nyt mitään pelialustaa kaivannut, vaan lähinnä sen, että 1080p video toistuu, oli sitten Flashia tai .mkv:tä käytössä.

Nyt taas kun uudet miniläppärit ovat tuon videotoistopullonkaulan ylittäneet, ovat rinnalle kiilanneet halvat Android-tabletit, joten homma meni vaikeaksi. Oikeastaan ainoa käyttö mihin kumpaakaan laitetta havittelisin, on tuollaiseksi olohuoneen sohvapöydällä lojuvaksi "pikasurffausalustaksi", jolla voi tsekata jotain netistä pikaisesti. Ja mahdollisesti pienten ajanvietepelien pelaamiseen, tyyliin Angry Birds -- jossa taas tabletti loistaa käytettävyydellään.

Mutta hinta pitää, kuten ackalin sanoi, painua tuonne 200 euron hujakoille -- tuli käyttöön sitten miniläppäri tai tabletti -- ja laitteesta pitää löytyä sen verran jerkkua, että sillä voi katsella "hassuja videoita netistä", oli niiden reso tai pakkausformaatti mikä tahansa. Mitään "oikeita työpöytäsovelluksia" selaimen lisäksi en tuohon oikeastaan tarvi.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille