Uusi artikkeli: Vertailussa kahdeksan 8 GB muistikittiä P67-piirisarjalle

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Uusi artikkeli: Vertailussa kahdeksan 8 GB muistikittiä P67-piirisarjalle
Vaikka Intelin Sandy Bridge -arkkitehtuuri toi mukanaan useita isompia muutoksia, muistin osalta vaatimukset pysyivät käytännössä samoina kuin vanhemman P55 Expressin tapauksessa. Muistien kellottamiseen vaikuttaa käytännössä kuitenkin uuden arkkitehtuurin erittäin rajallinen mahdollisuus säätää prosessorin BCLK-asetusta.

Rajallisten säätömahdollisuuksien vuoksi kaikki viralliset muistinopeudet muodostuvat 266,6 MHz:n kerrannaislukuja, kuten DDR3-800, DDR3-1066. DDR3-1333 sekä ylikellotuksen avulla saavutettavat DDR3-1600, DDR3-1866 ja DDR3-2133. Monet valmistajat kuitenkin myyvät edelleen vanhan alustan ajoilta periytyviä DDR3-2200-nopeudelle merkittyjä muisteja. Kyse on kuitenkin lähinnä merkintäongelmasta, sillä sama muistikampa asettuu esimerkiksi DDR3-2133-nopeuteen.

Tässä artikkelissa testaamme kahdeksan eri valmistajan 8 GB kokoisia (2 x 4 GB) muistikittejä, joista osa on päivitetty vastaamaan uudemman LGA 1155 -alustan merkintöjä ja osa ei. Lopullisena tarkoituksena on ottaa selvää, paljonko muistin ajoitusten säätämisellä on merkitystä sen jälkeen, kun saavutetaan DDR3-2133-nopeus.
Vertailussa kahdeksan 8 GB muistikittiä P67-piirisarjalle

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista