Intel pyrkii Applen siruvalmistajaksi?

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Intel pyrkii Applen siruvalmistajaksi?
Alan asiantuntijoiden mukaan Intelillä saattaa olla mahdollisuus saada Apple prosessoritehtaansa asiakkaaksi. Tähän asti Applen omat ARM-sirut on valmistanut Samsung, mutta yhtiöiden väliset älypuhelimiin liittyvät patenttikiistat saattavat aiheuttaa välirikon myös siruvalmistussopimuksissa. Apple on toisaalta Samsungille tärkeä kumppani ja yhtiön siruvalmistuksen suurin asiakas.

EE Times -sivuston haastatteleman analyytikon mukaan Intel tavoittelee pääsyä Applen tulevien sirujen valmistajaksi. Applen sopimusvalmistajaksi pääseminen nostaisi Intelin isojen siruvalmistajien kuten TSMC:n ja Global Foundryn rinnalle.

Intelin onnistuminen tavoitteessaan on analyytikkojen mukaan vielä kaukainen ajatus ja onnistuessaan siirtymä tapahtuisi hitaasti. Arvioiden mukaan Intelin valmistusprosessit ovat tällä hetkellä alan selvästi pisimmälle kehittyneet ja Intelistä olisi hyötyä myös Applelle.

Intelin tehtaat ovat lähimpänä tuottamaan mikroprosessoreita 22 nm:n valmistustekniikalla. Applen nykyiset A5-prosessorit tuotetaan Samsungin linjastoilla 45 nm:n prosessilla. Valmistusprosessin kutistaminen yli puolella toisi tulevaisuudessa Applelle huomattavan edun esimerkiksi virrankulutuksen suhteen.

2 kommenttia

Thor1993
Toi olis Intelin kannalta kyllä todella hyvä juttu.
Themu
kannatan!

// 3570k @ 4.6 veden alla // ASUS Sabertooth Z77 //R9 390 @ 1180mhz // Kingston HyperX 8gb 1866mhz // SFGG modular 800w // Cooler Master HAF932 // AOC 29 Ultrawide 2560x1080

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille