AMD kiistää huhut ARM-prosessorista

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

AMD kiistää huhut ARM-prosessorista
AMD on kiistänyt viime viikolla käyntiin lähteneet huhut, joiden mukaan yhtiö suunnittelisi ARM-arkkitehtuuriin perustuvan prosessorin valmistusta. AMD:n mukaan yhtiö aikoo tulevaisuudessa pyrkiä tablet-laitteiden prosessoritoimittajaksi, mutta prosessorit perustuvat jatkossakin x86-arkkitehtuuriin.

Syynä ARM-huhujen alkamiselle oli ARM:n mediaprosessoinnin osaston johtajan Jem Daviesin tuleva puheenvuoro AMD:n kehittäjätapaamisessa, joka pidetään kesäkuussa. Myös ARM:n toimitusjohtaja lisäsi vettä huhumyllyyn mainitsemalla AMD:n olevan aikeissa harkita uudelleen yhtiön strategiaa.

AMD:n mukaan ARM:n edustaja kuitenkin osallistuu konferenssiin vain keskustellakseen yhtiöiden yhtenäisistä grafiikkasuorittimiin liittyvistä kiinnostuksenkohteista.

AMD aikoo julkaista ensimmäiset tablet-laitteisiin tarkoitetut prosessorit ensi vuoden aikana. Tulevat prosessorit perustuvat AMD:n Fusion-tekniikkaan eli niissä on sekä prosessoriydin että näytönohjain integroituna samalle sirulle. Tulevien APU:den koodinimet ovat Wichita ja Krishna ja ne tuotetaan 28 nanometrin valmistusprosessilla, mikä mahdollistaa mobiililaitteille erittäin tärkeän pienemmän tehonkulutuksen. APU:t tulevat sisältämään yhdestä neljään prosessoriydintä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

Thor1993
Thor1993
Kylläpä luulis AMD:llä olevan kiinnostusta, mutta resurssit ei vaan riitä, kun Intel jyrää.
Ilborg
Ilborg
Otetaan huomioon että AMD on aina ollut Intelin kilailija, niin sikäli yllättävää olisikin nähdä AMD ihan ARM-prossuja valmistamassa.

Mutta huhut on voinut lähteä vaikka mistä liikkeelle, eikä tämän huhun virheellisyys tarkoittaisi etteikö jotain muuta voisi olla meneillään. Esimerkiksi ARM taitaa olla hyvinkin kiinnostunut AMD:n fusion-näyttiksistä, ja ehkä ARMin spekseissä nähdään AMDn näyttis, joka toki toisi AMD:lle lisenssirahaa. Ei kuulostaisi täysin utopistiselta vaikka ARM ja AMD fuusioituisi tai jotain vastaavaa. Molemmilla on paljon vahvaa tekniikkaa, ja molemmat hyötyisi toisen osaamisesta merkittävästi. ARM on halunnut kuitenkin työpöytämarkkinoille viimeaikoina, sekä AMD:n prossutkin hyötyisi tekniikasta jotka vähentävät entisestään RISC-prossujen tehonkulutusta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
selaimen jatkuvat evästeiden ilmoitukset 3 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4484 Vapaata keskustelua
Uusi setuppi ei postaa 4 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2133 Vapaata keskustelua
node.js prosessi (win8) ja monistuva Crwindowsclientservice.exe, onko virus ja mitä teen? 8 Virukset ja haittaohjelmat
Konepaketti toimistokäyttöön, 600€ 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1083 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
FinVip tili 75 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Data Talli 12 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Voiko häirikköviestejä estää? 10 Android -keskustelu
Näytä lisää viestejä