Intel kehittää jo Thunderboltin seuraajaa

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

Intel kehittää jo Thunderboltin seuraajaa
Ensimmäinen Thunderbolt-liitännällinen laite julkistettiin tämän vuoden helmikuussa, mutta Intel kehittää jo täyttä häkää standardille seuraajaa. Intelin mukaan Thunderboltin seuraajalla tullaan pääsemään noin 50 Gb/s siirtonopeuksiin.

Vuonna 2015 ilmestyvän ja ainakin HDMI:n, Thunderboltin, DisplayPortin sekä USB:n korvaava liitäntä rakennetaan Intelin mukaan puhtaasti piistä valmistetuista komponenteista. Tällaisen piipohjaista fotoniikkaa hyödyntävän väylän etuna on pienet valmistuskustannukset, joten massamarkkinoiden pitäisi aueta suhteellisen helposti.

Aiemmin mainittuun siirtonopeuteen (50 Gb/s sadan metrin matkalla) päästään käyttämällä fotoneita signaalin siirossa. Tätä yritettiin jo alun perin Thunderboltin (entinen Light Peak) kohdalla, mutta se tyydyttiin lopulta tuomaan markkinoille kuparisena versiona. Tiedonsiirrossa päästään samalla aiempaa lähemmäksi luvattua 100 Gb/s:n nopeutta. Thunderboltin seuraajan kerrotaan olevan täysin yhteensopiva DisplayPort- ja PCIe-väylien kanssa.


Edellä mainitut nopeudet tuntuvat varmasti hurjilta nykypäivän tarpeisiin suhteutettuna, mutta Intelin näkemysten mukaan niille tulee olemaan tarvetta. Yhtiön mukaan videosisällössä siirrytään seuraavien vuosien aikana HD-resoluutiosta neljä kertaa tarkempaan UHD-resoluutioon, joka lisää väylästandardeihin kohdistuvaa painetta tiedosiirron suhteen.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

Thor1993
Thor1993
"Yhtiön mukaan videosisällössä siirrytään seuraavien vuosien aikana HD-resoluutiosta neljä kertaa tarkempaan UHD-resoluutioon"

Seuraavat vuodet taitaa olla aika pitkä käsite, ellei nyt puhuta vaan jostain leffateatterien screeneistä.
teppoI
teppoI
Originally posted by Thor1993:
"Yhtiön mukaan videosisällössä siirrytään seuraavien vuosien aikana HD-resoluutiosta neljä kertaa tarkempaan UHD-resoluutioon"

Seuraavat vuodet taitaa olla aika pitkä käsite, ellei nyt puhuta vaan jostain leffateatterien screeneistä.
Intelin omien uskomusten mukaan vuoteen 2015 mennessä UHD-tarkkuudet alkavat yleistyä, eli samaan aikaan kun post-Thunderboltkin ilmestyy. Aika optimistinen näkemys minusta, mutta ei liiasta nopeudesta koskaan haittaakaan ole vaikka siirreltäisiin "vain" HD-kuvaa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4753 Vapaata keskustelua
Ongelma kuvien lähetyksessä 13 Android -keskustelu
Nokia, Lenovo ja H.264 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1113 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Microsoft Edge - Keskustelu 6 Windows -ongelmat
AMD 5950X 1 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 22 Windows -ongelmat
Mahd. tehokas toimistokone 400-500e 2 Uutta tietokonetta ostamassa
kone sammuilee itsestään ja näyttö sekoaa 28 Windows -ongelmat
Pelejä ilmaiseksi 56 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä