Windows 8:ssa laiteriippumaton sisäänkirjautuminen

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (7)

Windows 8:ssa laiteriippumaton sisäänkirjautuminen
Microsoftin tulevan Windows 8 -käyttöjärjestelmän julkaisuun on vielä runsaasti aikaa, mutta kevään mittaan on saatu kuulla jatkuvasti sen sisältämistä uusista ominaisuuksista. Nyt verkkoon on vuotanut tieto käyttöjärjestelmän sisältämästä laiteriippumattomasta sisäänkirjautumisesta.

Kyseisellä sisäänkirjautumisella tarkoitetaan käytännössä sitä, että käyttäjä voi halutessaan siirtää käyttäjätilinsä asetukset säilöön Microsoftin pilvipalveluun. Tämän jälkeen millä tahansa muulla Windows 8 -koneella (ja kenties myös Windows Phone -puhelimella) voi ottaa kyseiset asetukset käyttöön kunhan kirjautuu ensin palveluun. Kirjautuminen tapahtuu henkilökohtaisella Connected Account -tilillä (sähköposti), eikä tietoja ilmeisestikään tallennu pysyvästi kohdelaitteelle.

Ominaisuudesta on runsaasti hyötyä niille, jotka reissaavat, ovat muutoin paljon liikkeessä tai käyttävät useaa tietokonetta, koska hakuhistoria ja henkilökohtaiset asetukset pysyvät aina mukana. Alla ruutukaappauskuva, josta näkee mihin asetuksiin kirjautumistilillä pääsee käsiksi:

7 kommenttia

ArttuH5N1
Tämähän vaikuttaa fiksulta. Ja tietoa tästä Win 8:sta tihkuu samaa tahtia, kuin avoimista projekteista. (Mikä ei ole ollenkaan huono asia :D)

Ja mahtaakohan ominaisuus olla yhtä kattava, kuin Jolicloudissa tällä hetkellä... Epäilen, mutta hyvään suuntaan ollaan menossa. Tosin offline-käyttö herättää kysymyksiä.
roponen
Itse kyllä mieluiten vastaanottaisin tiedot oleellisista uudistuksista kerralla julkistuksen yhteydessä. Tällä tavoin tietoja tihkuttamalla itse julkistus hukkaa sen "wow, tässähän on vaikka mitä uutta"-kertoimen ja innostus jää taas puolitiehen.

Ominaisuuksien työkäytön kannaltahan asia on se ja sama, mutta kyllä tässä kehityksen seuraamisessa on oma saippuaoopperamainen viehätyksensä jonka draaman kaarta tällaiset juonipaljastukset vain laimentavat. Vai haluaisiko joku kuulla etukäteen mitä tapahtuu elokuvassa jonka käy katsomassa teatterissa? Tai kuulla lätkäottelun tuloksen ennen kuin katsoo sen telkkarista?

Kehitystä seuraaville hyvin samankaltaista innostusta on luotavissa kunnon julkistustilaisuudella jolla todella on annettavanaan paljon uutta.
ArttuH5N1
Originally posted by roponen:

Mielestäni tilanteen kehityksen seuraaminen on miellyttävämpää (ei tietenkään jännittävämpää) kuin julkistustilaisuuden odottaminen. Vaikka tietty se wow-efekti jää saavuttamatta, mutta en näe tätä suurena miinuksena. Applemaisista totaalipimennoista kun en oikein pidä.
Grina
Tällaista ominaisuutta olen odottanut kymmenen vuotta! Toivottavasti tulee toimiva. En kyllä Windowsejakaan ole käyttänyt enää vuosiin, mutta ehkä ominaisuus innoittaa myös muita käyttiskehittäjiä panostamaan aiheeseen...
squi
Vaikuttaa kyllä hyvältä kehityssuunnalta. Tästä jää kuitenkin puuttumaan se IMO tärkein elementti eli ne omat tiedostot. Oman tutun taustakuvan ja jonkun explorerin asetusten saaminen on tietty "kiva" ominaisuus, mutta pakkohan tässä on olla myös joku pilvitallennusratkaisu integroituna.
Grina
Originally posted by squi:
Vaikuttaa kyllä hyvältä kehityssuunnalta. Tästä jää kuitenkin puuttumaan se IMO tärkein elementti eli ne omat tiedostot. Oman tutun taustakuvan ja jonkun explorerin asetusten saaminen on tietty "kiva" ominaisuus, mutta pakkohan tässä on olla myös joku pilvitallennusratkaisu integroituna.
Kyllähän noita pilvitallennusratkaisuja on nykyään jo hyvin käytettävissä. Ei mielestäni olisi järkevää laittaa vierasta konetta lataamaan suurta määrää käyttäjän tiedostoja koneelle. On parempi, että niihin pääsee käsiksi esim. nettiselaimen kautta.
squi
Originally posted by Grina:
Kyllähän noita pilvitallennusratkaisuja on nykyään jo hyvin käytettävissä. Ei mielestäni olisi järkevää laittaa vierasta konetta lataamaan suurta määrää käyttäjän tiedostoja koneelle. On parempi, että niihin pääsee käsiksi esim. nettiselaimen kautta.
Joo eihän niitä tarvi koneelle heti kirjautumisen yhteydessä ladata, kunhan niihin pääsis edes halutessaan käsiksi. Dropboxit sun muut on kyllä käteviä, mutta joku kunnolla integroitu jokaiselta koneelta löytyvä systeemi vois olla vielä parempi (vaikka toisaalta se pitäis myös saada halutessaan pois ja käyttää vaikka sitä dropboxia.)

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille