Nokia ei halua olla yksi tablet-valmistaja muiden joukossa

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

Nokia ei halua olla yksi tablet-valmistaja muiden joukossa
Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop kertoi eilen Ylen A-plus-ohjelmassa, että Nokiakin aikoo pyrkiä kasvaville taulutietokoneiden markkinoille. Elopin mukaan Nokialla kuitenkin keskitytään tällä hetkellä löytämään oma uniikki lähestymistapa, jolla Nokian tuleva tablet-laite erottuu nykyisestä massasta.

Lähes jokainen isompi matkapuhelinvalmistaja on vähintäänkin julkaissut suunnitelmansa tablet-laitteen markkinoille tuonnista, mutta Nokialta ei muutamien epämääräisten vuotojen jälkeen ole kuulunut mitään. Tähän mennessä suuri osa markkinoilla olevista tableteista perustuu Googlen Android 3.0 -käyttöjärjestelmään, jota pyörittä lähes standardiksi muodostunut Nvidian Tegra 2 -järjestelmäsiru.

Elopin mukaan Nokia haluaa tehdä itsensä näköisen laitteen ja yhtiön strategia taulutietokoneiden suhteen on täysin suunnitteluasteella. Ylen haastattelussa Elop kertoi Nokian eri mahdollisuuksista, joita ovat uuden Microsoft-yhteistyön hyödyntäminen Windows-tabletin muodossa tai Nokian omien nykyisten ohjelmistojen hyödyntäminen.


Nykyisillä ohjelmistoilla Elop viitannee Nokian uudessa älypuhelinstrategiassa sivuosaan jääneeseen avoimen lähdekoodin MeeGo-alustaan, jota yhtiö kehittää Intelin kanssa. Huolimatta Nokian siirtymisestä Microsoftin leiriin, MeeGo muodostaa edelleen tärkeän osan Intelin suunnitelmissa saada prosessoreitaan myös tablet-laitteiden sisuksiin.

Tällä hetkellä Nokialla keskitytään Elopin mukaan arvioimaan parasta mahdollista lähestymistapaa, eli yhtiöltä tuskin nähdään tablet-laitetta ihan lähitulevaisuudessa. Jos Nokia valitsee Windowsin myös tablettiensa käyttöjärjestelmäksi, saattaa ensimmäisen laitteen julkaisu venyä jopa vuoden päähän, jolloin Microsoftin odotetaan julkaisevan myös tablet-laitteisiin soveltuvan Windows-version.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

Thor1993
Thor1993
MeeGo>Windows. Saa nähä keksiikö ne jotain oikeesti erikoista millä pääsee tosissaa markkinoille.
Anonymous User
Anonymous User
Now thatÂ’s sutble! Great to hear from you.
syrtek66
syrtek66
on tämä hieno lähetymistapa, eikö Mokia ole yksi puhelinvalmistaja muiden joukossa, ei vain? Ai niin eihän mokia valmista enää omia puhelmia vaan teetetään muiden toimesta muiden käyttöjärjestelmillä...


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4997 Vapaata keskustelua
Thunderbird/Gmail ongelma 14 Windows -ongelmat
Yleistä keskustelua asian vierestä 103 Vapaata keskustelua
Muistin lisääminen tietokoneeseen. Mitä huomioon? 4 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1142 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Mitä tarkastaa/päivittää uuteen valmiiseen konepakettiin. 1 Uutta tietokonetta ostamassa
PlayStation 5 -saatavuus 1 Playstation (PS4 ja PS5)
Videoketju 402 Vapaata keskustelua
Uudet / mielenkiintoiset sovellukset 2 Yleistä keskustelua kännyköistä
Perseilyketju. 2194 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä