Lataa uusi Ubuntu 11.04

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (4)

Lataa uusi Ubuntu 11.04
Suositun Ubuntu-käyttöjärjestelmän lopullinen 11.04-versio (Natty Narwhal) on ilmestynyt tänään ladattavaksi. Ubuntun voi ladata täältä. Jos käyttöjärjestelmä kiinnostaa, muttet halua latailla tai asennella mitään, niin voit kokeilla sitä verkossa Try Ubuntu -palvelun avulla (vaatii Javan).

Käyttäjälle näkyvin uudistus on oletustyöpöytäympäristön päivitys 3D-efekteillä koristeltuun Unityyn, jota on päässyt kokeilemaan jo Ubuntun aiemmassa minikannettava-versiossa. Jos silmänkarkki ei kiinnosta, niin vanhan Classiciksi nimetyn Gnome-työpöydän voi ottaa helposti käyttöön. Oheisohjelmistojen päivitysten lisäksi uuteen Ubuntuun on rakennettu aiempaa parempi asennusohjelma ja sovelluskeskukseen on tehty parannuksia.

Ubuntun uusi 2.6.38-versionumerollinen Linux-ytimen sanotaan laajentavan käyttöjärjestelmän laitetukea oleellisesti. Uudistuksissa mainitaan myös, että iPhone-puhelimen käyttö pitäisi olla helpomaa uudella Ubuntulla.


Aiemmin Ubuntun rinnalla kehitettiin lisäksi minikannettaville ja palvelimille räätälöityjä versiota. Tämänpäiväisen päivityksen myötä minikannettavaversio yhdistettiin varsinaiseen Ubuntuun ja palvelinversio nimettiin uudelleen Ubuntu Serveriksi (aiemmin Ubuntu Server Edition). Kehitystiimi työskenteli 11.04:n kanssa viime elokuun puolivälistä lähtien.

Ubuntun seuraava versio, Onerick Ocelot, ilmestyy lokakuussa.

4 kommenttia

taatudi
pitääkin koittaa heti :) vasta sain 10.10:n koneelle


Anonymous User
Sama vika, ei nyt ehtinyt olla 10.10 kauan koneella, kun olisi voinut saman tien odotella tätä, joten nyt päivittelemään...
MoZar
Huoh kun lataa päivitystä nopsasti... :P Noh, tulkoon kaikessa rauhassa. Jotenkin olen hieman skeptinen tuota Unitya kohtaan, mutta kokeillaan nyt ennenkuin valitetaan.

---MoZar---

Tesno
Toi Unity on kyl purasu paskaan, jos ei ala kehittyä isoilla harppauksilla.

Kommentoi uutista