Intel julkaisee uuden SSD-aseman Z68-piirisarjaa varten

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Intel julkaisee uuden SSD-aseman Z68-piirisarjaa varten
Ruotsalaisen NordicHardware-rautasivuston uutisoinnin mukaan Intel aikoo julkaista uudelle Z68-piirisarjalle omistetun SSD-aseman. Larsen Creek -koodinimellä tunnetun tallennusmedian tarkoitus on innostaa kuluttajia ottamaan kaikki hyöty irti tulevasta piirisarjasta.

Z68 ilmestyy 8. tai 11. toukokuuta. Se mahdollistaa Sandy Bridge -kokoonpanoissa ylikellotuksen ja integroidun näytönohjaimen käyttämisen samanaikaisesti. Toinen merkittävä uudistus on niin sanottu Smart Response -teknologia (aiemmin SSD Caching), jonka tarkoituksena on nopeuttaa tietokoneen toimintaa tallentamalla usein käytetyt tiedostot SSD-asemalle ja käyttää mekaanista kiintolevyä pelkkänä varastotilana. Lisää Z68-piirisarjan ominaisuuksista ja suorituskyvystä voit lukea uudesta artikkelistamme.

Jotta suuret kuluttajavirrat saataisiin innostumaan Smart Response -teknologiasta, niin markkinoilta pitäisi löytyä edullinen SSD-asema. Jottei Smart Response jäisi marginaalitekniikaksi, niin Intel on päättänyt tuoda markkinoille Z68:n julkaisun ohessa halvan 20 gigatavun tallennustilalla varustetun Intel 311 -tallenuslaitteen (Larsen Creek). Tarkkaa suositushintaa ei vielä tiedetä, mutta pienestä tallennustilasta päätellen hinta tulee olemaan hyvin edullinen. Pieni tallennustila sopii käyttötarkoitukseen erinomaisesti, koska siihen sopii vaikkapa Windows ja muutamia pelejä. Muut tiedostot voidaan säilyttää kovalevyllä.

Tieto Larsen Creekistä vuoti ASRockin flyeristä, jossa todisteltiin Smart Responsen suorituskykyparannuksia. Esimerkiksi Windowsin käynnistyksen luvataan olevan tekniikan ansiosta jopa 19,4 prosenttia parempi kuin tavallisessa kovalevyllisessä kokoonpanossa.

1 kommentti

ArskaVi
Itse kuvittelin tämän SSD:n toimivan cachena, jonka täytöstä vastaa järjestelmä automaattisesti. Käyttäjä asentaa käyttiksen ja kaiken muunkin kovalevylle. Siihen nähden tuo SSD on jopa yllättävänkin iso.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille