AfterDawn logo

Zambezit liitävät jopa 4,1 GHz:n turbotaajuudella

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

AMD:n uuden sukupolven Zambezi-työpöytäprosessoreiden julkaisuun on enää toista kuukautta aikaa ja jo tässä niiden tekniset ominaisuudet ovat kokolailla selvillä. Uusien tietojen mukaan Zambezeiden Turbo Core -ominaisuus nostaa kellotaajuutta parhaimmillaan yhdellä gigahertsillä.

Tieto Zambezeiden Turbo Core -kellotaajuuksista ilmenee kiinankieliselle PC In Life -sivustolle vuodetuista dokumenteista. Prosessoreiden peruskellotaajuus vaihtelee välillä 2,4–3,2 GHz ja Turbo Core -ominaisuus tuo taajuuteen lisää tyypillisesti 600–1000 MHz:ä. Parhaimmillaan turbotaajuuden maksimi kohoaa 3,1 GHz:n mallilla 4,1 gigahertsiin.

Samoista dokumenteista selviää myös se, että kaikkein halvimmissa Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvissa Zambezeissa ei ole lainkaan L3-välimuistia. Tämä ei ole kovin poikkeuksellinen uutinen, koska AMD teki saman vedon aiemmin Athlon II:n kanssa. Pitää toisaalta myös huomata, että kyseessä on Engineering Sample -prosessoreiden tekniset tiedot, joten lopullisissa prosessoreissa saattaa hyvinkin olla L3-muisti mukana.


Sivustolta löytyy myös ruutukaappauskuva kuusiytimisen Bulldozer-prosessorin CPU-Z-tiedoista.

2 KOMMENTTIA

Thor19931/2

Mielenkiinnolla saa odottaa puolueettomia testejä : )

teppoI2/2

Originally posted by Thor1993:

Mielenkiinnolla saa odottaa puolueettomia testejä : )

Melkein kuin joulu keskellä kesää :)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT