AfterDawn logo

Uusi artikkeli: ennakkokatsauksessa Intelin uusi Z68-piirisarja

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Intelin aiempi piirisarjajulkaisu ei sujunut ihan nappiin, kun 6-sarjan piirisarjoissa paljastui suunnitteluvirhe, jonka seurauksena kaikki emolevyvalmistajat vetivät jo markkinoille ehtineet mallinsa takaisin. Inteliä on kritisoitu myös P67- ja H67-piirisarjojen keinotekoisista erotuksista, sillä erillistä näytönohjainta P67-emolevyllä käyttävät menettävät automaattisesti mahdollisuuden Intelin tehokkaan Quick Sync -ominaisuuden käyttöön.

Toukokuun alkupuolella odotettu tehokäyttäjille suunnattu Z68-piirisarja kuitenkin korjaa muutamia aiempien mallien suurimpia ongelmia. Z68 mahdollistaa esimerkiksi Quick Syncin hyödyntämisen videon transkoodaukseen vaikka käytössä olisikin erillinen näytönohjain.

Toinen mielenkiintoinen ominaisuus on budjettirajoitteisille tehokäyttäjille suunnattu SSD Caching, jonka avulla pienestäkin SSD-asemasta saa hyödyn irti käyttämällä sitä välimuistina yhdistettynä perinteiseen kiintolevyyn.


Tom's Hardware testasi ennakkoon kuinka paljon hyötyä SSD Caching -ominaisuudesta on ja onko LucidLogix päässyt eroon aiempia Virtu-versioita vaivanneista yhteensopivuusongelmista.

Intel Z68 Express ennakkokatsaus: SSD Caching ja Quick Sync

1 KOMMENTTI

Thor19931/1

Hyvä, selkee ja kattava läpivalasu tohon Intelin touhuun. Ite ei oo ehtiny/jaksanu niin tarkasti nyt tota Intelin sählinkiä ja tekemisiä seurata (toki pääpiirteittäin) niin tää oli aika hyvä paketti tietojen päivitykseen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT