Uusi artikkeli: ennakkokatsauksessa Intelin uusi Z68-piirisarja

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Uusi artikkeli: ennakkokatsauksessa Intelin uusi Z68-piirisarja
Intelin aiempi piirisarjajulkaisu ei sujunut ihan nappiin, kun 6-sarjan piirisarjoissa paljastui suunnitteluvirhe, jonka seurauksena kaikki emolevyvalmistajat vetivät jo markkinoille ehtineet mallinsa takaisin. Inteliä on kritisoitu myös P67- ja H67-piirisarjojen keinotekoisista erotuksista, sillä erillistä näytönohjainta P67-emolevyllä käyttävät menettävät automaattisesti mahdollisuuden Intelin tehokkaan Quick Sync -ominaisuuden käyttöön.

Toukokuun alkupuolella odotettu tehokäyttäjille suunnattu Z68-piirisarja kuitenkin korjaa muutamia aiempien mallien suurimpia ongelmia. Z68 mahdollistaa esimerkiksi Quick Syncin hyödyntämisen videon transkoodaukseen vaikka käytössä olisikin erillinen näytönohjain.

Toinen mielenkiintoinen ominaisuus on budjettirajoitteisille tehokäyttäjille suunnattu SSD Caching, jonka avulla pienestäkin SSD-asemasta saa hyödyn irti käyttämällä sitä välimuistina yhdistettynä perinteiseen kiintolevyyn.

Tom's Hardware testasi ennakkoon kuinka paljon hyötyä SSD Caching -ominaisuudesta on ja onko LucidLogix päässyt eroon aiempia Virtu-versioita vaivanneista yhteensopivuusongelmista.
Intel Z68 Express ennakkokatsaus: SSD Caching ja Quick Sync

1 kommentti

Thor1993
Hyvä, selkee ja kattava läpivalasu tohon Intelin touhuun. Ite ei oo ehtiny/jaksanu niin tarkasti nyt tota Intelin sählinkiä ja tekemisiä seurata (toki pääpiirteittäin) niin tää oli aika hyvä paketti tietojen päivitykseen.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille