Sonylta kaksi tablettia, mukana ensimmäinen simpukkamalli

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Sonylta kaksi tablettia, mukana ensimmäinen simpukkamalli
Sony on julkaissut tänään yhtiön ensimmäiset tablet-laitteet. Yhtiö julkaisi Japanissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa kaksi laitetta, joista toinen on perinteisempi isoruutuinen slate-mallinen laite ja toinen on simpukkamalli kahdella erillisellä ruudulla. Molemmat perustuvat Nvidian Tegra 2 -järjestelmäpiiriin ja käyttöjärjestelmänä on Android 3.0.

Isompi S1-nimellä tunnettu malli sisältää 9,4 tuuman ruudun. Edestä päin laite vaikuttaa samalta kuin monet muut vastaavat laitteet, mutta sivuprofiilissa muoto näyttää taitetulta sanomalehdeltä yläosan ollessa paksumpi. S1 on Sonyn mukaan suunnattu mediakäyttöön ja viime vuonna avattu sisältöpalvelu Qriocity näyttelee suurta roolia käyttökokemuksessa. S1 sisältää myös infrapunatuen, eli sitä voidaan käyttää yleiskaukosäätimenä muille Sonyn laitteille.

Simpukkamallinen S2 eroaa huomattavasti taulutietokoneiden muusta tarjonnasta. Sen kaksi näyttöä ovat 5,5 tuuman kokoisia ja molempien resoluutio on 1024x480 pikseliä. Kahta näyttöä hyödynnetään esimerkiksi pelikäytössä, jossa alempi näyttö sisältää perinteiset PlayStation-ohjaimet. Alempaa näyttöä voidaan käyttää myös näppäimistönä ylemmän näytön sisältäessä sähköpostiohjelman tai pikaviestimen ruudun.

Molemmat laitteet tukevat DLNA-standardia, joka mahdollistaa videokuvan suoratoiston TV:n ruudulla. Yhteyksien osalta laitteissa löytyy WiFi ja ne ovat Sonyn sanojen mukaan 3G- ja 4G-yhteensopivia.

Laitteet saapuvat myyntiin syksyllä. Engadgetin aiempien tietojen mukaan S1 saapuisi myyntiin 599 dollarin hinnalla ja S2 olisi satasen verran kalliimpi.

1 kommentti

ArttuH5N1
Simpukkamalli, S2, vaikuttaa mielenkiintoiselta. Mitenköhän tuo kahden näytön tuki mahtaa olla toteutettu... Jos hyvin, todella hieno juttu.

Ja on kyllä tuota sisältöpalvelua nimellä paiskattu.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille