ASRock esittelee emolevyjensä "oikeiden" AM3+ kantojen etuja

Kirjoittaja Teemu Laitila,

ASRock esittelee emolevyjensä "oikeiden" AM3+ kantojen etuja
Emolevyvalmistaja ASRock väittää uudessa mainoskampanjassaan olevansa ainut valmistaja, jolla on myynnissä "oikeilla" AM3+ -kannoilla varustettuja emolevyjä. Tähän mennessä muutamat valmistajat ovat kertoneet nykyisten AM3-kannallisten emolevyjen tukevan AMD:n tulevia Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvia Zambezi-prosessoreita pelkän BIOS-päivityksen avulla.

ASRock listaa sivuillaan kuusi kohtaa, joiden takia Zambezi-prosessori kannattaa istuttaa oikeaan AM3+-kantaan. Samalla yhtiö paljastaa useita AM3+-kannan teknisiä ominaisuuksia, jotka antavat vihiä siitä miksi uusi kanta on tarpeellinen vaikka prosessorit ovat ainakin teoriassa yhteensopivia myös vanhempien kantojen kanssa.
  1. AM3b-merkittyjen AM3+-kantojen prosessoripinneille tarkoitetut reiät ovat 11 prosenttia isommat vanhaan malliin verrattuna. Isommat reiät vähentävät mahdollisuutta taittaa prosessorin pinnejä asennusvaiheessa. AMD:n tulevat prosessorit myös saattavat käyttää isompia pinnejä.
  2. Uusi kanta mahdollistaa prosessorin ja emolevyn virranhallinnan nopeamman kommunikoinnin, jonka avulla saadaan parannettua esimerkiksi virransäästön ominaisuuksia.
  3. AM3+-kanta parantaa prosessorin kuormituskäyrää ja sitä kautta vakautta esimerkiksi ylikellotustilanteissa. Uudistettu kuormituskäyrä parantaa virrankulutuksen hyötysuhdetta 11,8 prosentin verran
  4. AM3+-kannoissa ilmenee jopa 22 prosenttia vähemmän kohinaa, joka aiheuttaa heittelyä Vcore-arvoihin. Tasaisempi jännite parantaa hyötysuhdetta ja vakautta.
  5. AM3+-kanta kestää 32 prosenttia enemmän virtaa kuin vanhempi AM3. AM3+ on määritelty kestämään 145A kun AM3 kestää 110A.
  6. AM3+-kannan jäähdytinjärjestelmän kiinnikkeet on uudelleensuunniteltu siten, että alaspäin puhaltavan prosessorituulettimen ilmavirta saavuttaa myös prosessorin ympärille sijoitetut virransyötön komponentit paremmin.

Vaikka ASRock mainostaa emolevyjään hyvin yhteensopivina tulevien Zambezi-mallien kanssa, ne kuitenkin perustuvat AMD:n vanhempaan 8-sarjan piirisarjaan.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista