AMD vihjaa yhteistyöstä ARM:n kanssa

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (4)

AMD vihjaa yhteistyöstä ARM:n kanssa
AMD on järjestämässä ensimmäisen sovelluskehittäjille tarkoitetun konferensinsa kesäkuun puolivälin paikkeilla. AMD Fusion Developer Summit on AMD:n vastine Intelin IDF-tapahtumalle, vaikka AMD:n mukaan yhtiö keskittyy tapahtumassa enemmän sisältöön ja vähemmän markkinointiin. Tarkoituksena on esitellä sovelluskehittäjille AMD:n APU-tekniikan mahdollisuuksia.

Fusion-tekniikan lisäksi AMD tulee tapahtuman aikana kertomaan lisätietoja seuraavan sukupolven näytönohjainmalleista ja niille kehitettävistä sovelluksista. Mielenkiintoisin konferenssin ohjelmaan liittyvä tieto on kuitenkin mobiiliprosessorimarkkinoita ARM:n teknologiajohtajan Jem Daviesin pitämä keynote-puheenvuoro, jonka aiheena on ennakkotietojen mukaan ainakin heterogeeninen laskenta ja alan standardit kuten OpenCL.

Kysyttäessä mahdollisesta laajemmasta yhteistyöstä ARM:n kanssa, AMD kommentoi yhtiön olevan aina kiinnostunut uusista teknologioista ja yhtiö huomautti kehittäneensä MIPS-pohjaisia tuotteita myös menneisyydessä. AMD kuitenkin painotti kommentissaan sitoutumistaan x86-arkkitehtuuriin jatkossakin.


Vaikka ARM:n edustajan virallinen syy osallistumiseen ei ole erityisen mullistava, AMD saattaa jopa himoita jalansijaa kasvavilta mobiililaitteiden näytönohjainten markkinoilta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

Thor1993
Thor1993
Ihan mielenkiintosta. Intelille kampoihin!

btw. AMD:n nykyinen arkkitehtuuri perustunee x86:een :)
syrtek66
syrtek66
Originally posted by Thor1993:
Ihan mielenkiintosta. Intelille kampoihin!

btw. AMD:n nykyinen arkkitehtuuri perustunee x86:een :)
Joko me nähdään kohta x86 arkkitehtuurin loppuminen? Jos joskus tulee uusi uusi prossu arkkitehtuuri niin se portataan aika äkkiä linuxille. Joten esim x86 arkkitehtuuriin sitoutuminen ei ole niin iso asia enään nykymailmassa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26. huhtikuuta, 2011 @ 22:18

"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

Tomppa12
Tomppa12
No ARMhan ei ole mikään uusi arkkitehtuuri, mutta erittäin mielenkiintoinen kylläkin ja Linuxkin kääntyy sille kivasti, vaikka laitevalmistajasta riippuu miten hyvin se sillä muuten toimii. Valitettavasti niin huonosti on noita koneita ARMilla ilmestynyt, että en tule vielä tänäkään vuonna sellaista ostamaan.
squi
squi
Originally posted by Thor1993:
Ihan mielenkiintosta. Intelille kampoihin!

btw. AMD:n nykyinen arkkitehtuuri perustunee x86:een :)
Kah lipsahtanut väärinpäin.

Kommentoi uutista