Seuraavan sukupolven Intel-piirisarjat selvillä

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Seuraavan sukupolven Intel-piirisarjat selvillä
Kiinankielinen XFastest.com-tietotekniikkasivusto on vuotanut Intelin 7-sarjan piirisarja-roadmapit verkkoon Ivy Bridge -prosessoreiden hankkijoiden iloksi. Teknisistä ominaisuuksista ei tullut lisää tietoa, mutta piirisarjojen nimet sentään selvisivät.

Kuten on jo osattu ounastella, niin tämän vuoden lopulla on luvassa LGA 2011 -kantainen high-end-käyttäjille suunnattu X79-piirisarja, joka korvaa nykyisen X58-piirisarjan. Kyseinen piirsarja on tarkoitettu Sandy Bridge E -prosessoreille, Ivy Bridgen extreme-mallit ilmestynevät vasta myöhään 2012.

Hintahaitarin muut mallit julkaistaan roadmapin mukaan ensi vuoden alussa, aivan kuten on jo tähänkin asti huhuttu. Kaikkein halvin eli value-segmentin piirisarjan eli H61:n korvaajan ilmestymistä vuotaneet roadmapit eivät kerro. Intel on nimennyt 7-sarjalaiset pääsääntöisesti loogisesti niin, että 6-sarjan vastineiden nimien ensimmäinen numero korvataan seitsemällä. Sääntöön on kuitenkin kaksi poikkeusta: Z68:n korvaa Z77 ja P67n korvaa Z75.Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille