OCZ petossyytösten kohteena, osake notkahti 30 prosenttia

Kirjoittaja Teemu Laitila,

OCZ petossyytösten kohteena, osake notkahti 30 prosenttia
Markkinatutkimusyhtiö Copperfield Research syyttää nykyään lähinnä SSD-asemistaan tunnettua OCZ:aa useista petoksista. Copperfield Research on listannut 15 kohtaa, joissa se epäilee OCZ:n toimineen lakien tai hyvien tapojen vastaisesti esimerkiksi kirjanpidossaan. Syytteiden julkistaminen säikäytti sijoittajat ja OCZ:n osakkeen arvo laski yli 30 prosenttia vain muutamien minuuttien aikana.

Copperfield Researchin syytökset eivät kohdistu niinkään OCZ:n valmistamiin tuotteisiin, vaan yhtiötä syytetään esimerkiksi SSD-asemien myynnin kasvulukujen tahallisesta väärentämisestä sekä useista muista taloudenpidon sääntöjen rikkomisesta. Raportin mukaan yhtiö on myös salannut sijoittajilta toimitusjohtajansa rikollisen taustan.

OCZ ei ole vielä ottanut kantaa väitteisiin. Ennen lisätietoja erittäin vakaviin syytöksiin on kuitenkin syytä suhtautua varauksella. Asiasta uutisoivan Bright Side of News -sivuston mukaan syytösten esittäjällä on osakekauppojen kautta mahdollisuus hyötyä OCZ:n osakkeen laskusta. Copperfield Research kertoo lähettäneensä OCZ:n tilinpitoon liittyvät löydöksensä talousasioita valvovalle liittovaltion elimelle, joten asioihin saataneen selvyyttä tulevaisuudessa.

OZC on lyhyen ajan kuluessa noussut erittäin suureksi tekijäksi SSD-asemien markkinoilla. Yhtiön Vertex 3 -asemia pidetään tällä hetkellä yhtenä kuluttajaluokan nopeimmista asemista.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille