Galaxylta GeForce-kortteja usean näytön tuella

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Galaxylta GeForce-kortteja usean näytön tuella
AMD on ottanut Nvidiaan verrattuna huiman etumatkan mitä tulee useamman näytön tukeen yhdellä näytönohjaimella. AMD:n Eyefinity-tekniikka löytyy jo pitkälti alle sadan euron korteista. Nvidian valikoimista ei sen sijaan löydy tukea yli kahdelle näytölle edes tarjonnan kalleimmasta päästä ilman kahta erillistä ohjainta tai kahden GPU:n ohjainta.

Galaxy, joka on yksi Nvidian suurimmista sopimusvalmistajista, aikoo muuttaa tilannetta tuomalla markkinoille kaksi useaa samanaikaista näyttöä tukevaa ohjainta. Tulossa on budjettiluokan ohjain GeForce 210 ja keskihintainen GeForce GTX 560 Ti.

GeForce 210 on tarkoitettu lähinnä niille, joiden toimistotyöskentelyssä on hyötyä useammasta samanaikaisesta näytöstä. Kortti on passiivisesti jäähdytetty ja se tukee enintään neljää samanaikaista näyttöä. Usean näytön tuki on toteutettu kahdella IDT:n VMM1402-ohjaimella ja DMS59-liitännöillä, jotka jakautuvat neljäksi DVI-liitännäksi mukana toimitettavan adapterin avulla. DVI-liitäntöihin voidan liittää neljä FullHD-resoluution näyttöä.GeForce GTX 560 Ti sopii paremmin myös pelikäyttöön, vaikka pelien pelaamiseen neljän näytön leveydellä kortin tehot tuskin riittävät yksinään. Liitäntöinä on tarjolla DVI- ja DisplayPort-liittimet sekä neljä mini-HDMI-liitäntää. Ohjaimeen voi liittää kolme monitoria muodostamaan yhden 5040x1050-pikselin kuva-alan (1680x1050 kolmella näytöllä) tai neljä monitoria 5760x900 resoluutiolla (1440x900 per näyttö).


Tulevien ohjainten hintoja ei ole vielä julkistettu, mutta tietojen mukaan ohjaimia odotellaan myyntiin jo ensi kuun aikana.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille