Nvidia Synergy yhdistää erillisen näytönohjaimen ja Sandy Bridge -sirut

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Nvidia Synergy yhdistää erillisen näytönohjaimen ja Sandy Bridge -sirut
Nvidia on tuomassa kannettavissa tietokoneissa nähdyn Optimus-tekniikkansa myös työpöydille. Asiasta kertovan Nordic Hardwaren mukaan (Google Translate) työpöydälle siirtyessään tekniikka tunnetaan Synergy-nimellä. Synergy mahdollistaa erillisen näytönohjaimen siirtymisen lepotilaan, kun Sandy Bridge -prosessorin integroitu näytönohjain pitää huolen vähemmän raskaista tehtävistä.

Synergy tukee Intelin H67-piirisarjaa sekä Intelin tulevaa Z68-piirisarjaa. Suurin hyöty tekniikasta saadaan nimenomaan Z68-piirisarjan yhteydessä käytettynä, sillä Synergyn avulla käyttäjät pääsevät hyödyntämään Sandy Bridge -sirujen sisäänrakennettua Quick Sync -kiihdytystä videon transkoodaukselle. Samaa tarkoitusta ajaa muutamissa Z68-emolevyissä nähtävä israelilaisen LucidLogixin Virtu-tekniikka.

Nordic Hardwaren tietojen mukaan Synergyn käyttäminen ei vaadi erityistä tukea laitteistolta, vaan se saadaan käyttöön BIOS-päivityksen ja näytönohjainajureiden päivityksen avulla. Nordic Hardwaren lähteiden mukaan Synergy saatetaan nähdä markkinoilla jo toukokuun aikana.

1 kommentti

Anonymous User
YouÂ’re on top of the game. Tnhkas for sharing.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille