AfterDawn logo

Samsung harkitsee kiintolevybisneksestä luopumista

Teemu Laitila Teemu Laitila

Samsungin kerrotaan olevan halukas luopumaan jo pidempään heikkoa tulosta tehneestä kiintolevyvalmistuksestaan. Asiasta kertovan Wall Street Journalin lähteen mukaan yhtiö pyrkii samaan bisneksensä myynnistä 1,5 miljardia dollaria, jotka aiotaan sijoittaa muihin paremmin kasvaviin tekniikoihin. Toisaalta yhtiö on valmis tinkimään hinnan alle miljardiin, mikäli ostajaa ei löydy.

Potentiaaliseksi ostajaksi on huhuttu Seagatea, joka on Western Digitalin jälkeen maailman toisiksi suurin kiintolevyvalmistaja. Western Digital nousi kuun alussa reilusti markkinoiden suurimaksi valmistajaksi ostettuaan japanilaisen Hitachin kiintolevytuotannon.

Samsungin kiintolevytetuotannon päätyminen Seagaten käsiin jatkaisi alan keskittymistä kahden vahvan yhtiön käsiin. Kiintolevymarkkinoilla on perinteisesti ollut paljon kilpailua ja useita pienempiä toimijoita, mikä on pitänyt käyttäjien valinnanvaraa yllä.


Samsung on tähän mennessä pitänyt hallussaa noin 11 prosenttia kaikista kiintolevytoimituksista ja sen osuus nostaisi Seagaten 40 prosentin markkinaosuuteen verrattuna Western Digitalin vajaaseen 50 prosenttiin.

Kiintolevyjen menekkiä on syönyt viime vuosina yleistyneet SSD-asemat ja sekä Flash-muistiin perustuvat mobiililaitteet.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT