Samsung harkitsee kiintolevybisneksestä luopumista

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Samsung harkitsee kiintolevybisneksestä luopumista
Samsungin kerrotaan olevan halukas luopumaan jo pidempään heikkoa tulosta tehneestä kiintolevyvalmistuksestaan. Asiasta kertovan Wall Street Journalin lähteen mukaan yhtiö pyrkii samaan bisneksensä myynnistä 1,5 miljardia dollaria, jotka aiotaan sijoittaa muihin paremmin kasvaviin tekniikoihin. Toisaalta yhtiö on valmis tinkimään hinnan alle miljardiin, mikäli ostajaa ei löydy.

Potentiaaliseksi ostajaksi on huhuttu Seagatea, joka on Western Digitalin jälkeen maailman toisiksi suurin kiintolevyvalmistaja. Western Digital nousi kuun alussa reilusti markkinoiden suurimaksi valmistajaksi ostettuaan japanilaisen Hitachin kiintolevytuotannon.

Samsungin kiintolevytetuotannon päätyminen Seagaten käsiin jatkaisi alan keskittymistä kahden vahvan yhtiön käsiin. Kiintolevymarkkinoilla on perinteisesti ollut paljon kilpailua ja useita pienempiä toimijoita, mikä on pitänyt käyttäjien valinnanvaraa yllä.

Samsung on tähän mennessä pitänyt hallussaa noin 11 prosenttia kaikista kiintolevytoimituksista ja sen osuus nostaisi Seagaten 40 prosentin markkinaosuuteen verrattuna Western Digitalin vajaaseen 50 prosenttiin.

Kiintolevyjen menekkiä on syönyt viime vuosina yleistyneet SSD-asemat ja sekä Flash-muistiin perustuvat mobiililaitteet.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille