AMD tuo Turbo Coren vähävirtaiseen Fusion-prosessoriin

Kirjoittaja Teemu Laitila,

AMD tuo Turbo Coren vähävirtaiseen Fusion-prosessoriin
AMD on tuomassa markkinoille seuraajan nykyiselle vähävirtaisimmalle Fusion-APU:lle. Tulevan C-60-mallin peruskellotaajuus on sama kuin edeltävällä C-50-malilla, mutta AMD on lisännyt mukaan Turbo Core -ominaisuuden, jolla prosessorin kahden ytimen 1 GHz:n kellotaajuus kasvaa enimmillään 1,3 GHz:n mahdollisuuksien mukaan.

Prosessorin kellotaajuuden lisäksi Turbo Core nostaa myös sirulle integroidun näytönohjaimen kellotaajuutta. Radeon HD 6250 toimii normaalisti 276 MHz:n nopeudella, mutta tarpeen vaatiessa taajuutta voidaan nostaa aina 400 MHz:n asti.

Tulevan Ontario-mallin TDP-arvoksi on merkitty edelleen sama 9 wattia. AMD ei ole julkistanut tarkempia tietoja miten Turbo Core -toiminto jakaa käytettävissä olevaa lämmöntuoton liikkumatilaa prosessorin ja näytönohjaimen kellotaajuuden välillä. Kyseessä saattaa olla vaihtoehtoiset tilanteet tai TDP:n liikkumavaran älykäs jakaminen molempien komponenttien kesken.

Tietojen mukaan C-60 nähtäisiin markkinoilla vasta vuoden kolmannen neljänneksen aikana.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille