Intel maksaa prosessoreidensa käytöstä

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (6)

Intel maksaa prosessoreidensa käytöstä
Taiwanilainen teknologiasivusto DigiTimes kertoo tuoreessa uutisessaan Intelin uudesta keinosta päästä sisään tablet-markkinoille. Intel maksaa laitevalmistajille 10 dollaria jokaisesta tehtaalta lähtevästä Android 3.0 -taulutietokoneesta, jossa on Intelin prosessori.

Yhdysvaltalainen sirujätti markkinoi uutta Oak Trail -alustaa OEM-valmistajille selvästi tehokkaampana kuin ARM-arkkitehtuuriin perustuvat alustat. Virrankulutuksesta ei ilmeisesti markkinoinnissa puhuta paljoa, sillä se on ollut ja on edelleen Intelin akilleen kantapää. Pienellä 10 dollarin kannustimella Intel yrittää murtaa jään ja päästä käsiksi ARM:n hallitsemille tablet-markkinoille. Suurimmilta valmistajilta ei ole tällä hetkellä myynnissä Intel-pohjaisia tabletteja.

Ainakin Acer, Lenovo ja Asus ovat hypänneet Intelin kelkkaan mukaan ja tuovat laitteita myyntiin tämän vuoden toisella puoliskolla. Ilmeisesti Ciscollakin on suunnitelmia kehittää Oak Trail / Android 3.0 -laitetta yrityskäyttöön.

6 kommenttia

kolmis
ARM kuulostaa edelleen paljon paremmalta, ei tablettiin tarvita suunnattomia tehoja vaan sopivalla käyttöliittymällä varustettua optimoitua softaa ilman ylimääräisiä kilkkeitä ja killuttimia. bling bling efektit on siis turhia.

Vapaat ihmiset kahlitaan, henkisesti kahlituille uskotellaan että he ovat vapaita ja kahlituille sanotaan että joku päivä pääset vielä vapauteen.

Herra_X
Dinosaurus pitää kynsin hampain kiinni kivikautisista tekniikasta. Epäilen että Tegra3-tekniikka tulee olemaan huomattavasti nopeampi sekä kuluttaa silti paljon vähemmän virtaa.
Raattis
Tuota voisi jopa kutsua agressiiviseksi hinnoitteluksi.

Kyllähän Intel kannustimia tarvitseekin ARMin monopolisoimille markkinoille, kun oma prossu ei ole vielä riittävän hyvä pärjätäkseen suorassa vertailussa ARMin vastaaville. Tehoa niissä piisaa, mutta ei niin paljon, että se oikeuttaisi heikentyneen akkukeston.

Kaippa Intel on ajatellut, että valmistajat voivat sillä 10 dollarilla ostaa paremman akun.

Onnea Intelille. Kilpailu on aina hyvä juttu.
Thor1993
Tästä voi vielä kehittyä kova kilpailu. Intelillä on rahaa ja osaamista, mutta ARM on ehtiny keihittää tän luokan prossuja paljon kauemmin.
Saispa Intel ulos pikasee jonkun oikein vähävirtasen mallin joka sais ARM:n kaverit ihmettelemään, että kuinka tässä näin kävi. Se johtais kunnon kilpailuun.
johtaja59
Vähävirtaisuudessa ARM ratkaisut on niin kaukana edellä, että ei riitä Intelliltä tällainen veto. Laittaisivat samat rahat kehitykseen.
squi
Ei taida Intelin 10 dollarin hyvitys riitää vielä mihinkään, jos keskiverto kaksiytiminen Cortex-A9-prossu (kuten esim. Tegra 2) maksaa noin 20 dollaria kappale ja Intelin Z670 on yli kolminkertainen 75 dollaria.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille