Nopeampi USB tulossa pian AMD:n piirisarjoihin

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Nopeampi USB tulossa pian AMD:n piirisarjoihin
AMD on tuomassa tuen nopealle USB 3.0 -standardille piakkoin saapuviin piirisarjoihinsa. Tähän mennessä nähdyt USB 3.0 -tekniikkaa tukevat laitteet on toteutettu kolmansien osapuolten ohjainpiireillä. Natiivi tuki kuitenkin helpottaa nopeampien USB-väylien tarjoamista tulevissa AMD:n piirisarjoihin perustuvissa laitteissa.

Tuki on tulossa ensimmäisenä AMD:n A75- ja A70M-piirisarjoihin. Molemmat piirisarjat on tarkoitettu käytettäväksi AMD:n Fusion-prosessoreiden yhteydessä, eli tuki nähtäneen ensimmäiseksi kannettavissa tietokoneissa. Tuki ei myöskään ole enää kaukana, sillä AMD:n edustajan PCWorld-sivustolle kertomien tietojen mukaan molempia piirisarjoja toimitetaan jo valmistajille.

AMD ei ole kertonut tarkemmin minkä Fusion-APU:iden yhteydessä A75- ja A70M-piirisarjoja tullaan käyttämään.

Myös Intel on ilmoittanut, että yhtiö aikoo sisällyttää USB 3.0 -tuen tuleviin 7-sarjan Panther Point -nimellä tunnettuihin piirisarjoihinsa. Panther Pointin odotetaan kuitenkin saapuvan vasta myöhemmin ensi vuonna Ivy Bridge -prosessoreiden julkaisun yhteydessä.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille