Radeon HD 7000 -ohjaimissa uutta vain 28 nm:n prosessi

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Radeon HD 7000 -ohjaimissa uutta vain 28 nm:n prosessi
AMD valmistelee loppuvuodeksi uuden näytönohjainmalliston julkaisua, mutta tiedot tulevista ohjaimista ovat olleet tähän saakka hyvin rajalliset. Tähän on syynsä, sillä mitään suuria uudistuksia ei ole luvassa.

Heinä-lokakuulla julkaistavissa Radeon HD 7000 -sarjan ohjaimissa (Southern Islands) tullaan käyttämään 28 nanometrin litografialla valmistettuja grafiikkaytimiä, mikä on tietysti virrankulutuksen näkökulmasta suuri harppaus nykyisestä 40 nanometrin tekniikasta. Muilta osin Radeon HD 7000 -sarjalaiset tulevat olemaan Fudzillan mukaan kuin Radeon HD 6900 -näytönohjaimet (Cayman). Tätä on toisaalta osattu odottaakin, joten suuri yllätys uutinen ei ole.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö Southern Islands -ohjaimet voisi olla selvästi suorituskykyisempiä kuin edellisen sukupolven mallit. Aiempaa selvästi pienemmän viivanleveyden ansiosta grafiikkaytimelle voidaan nimittäin piirtää enemmän shader-yksiköitä. Virallista tietoa ohjaimista annetaan kesäkuun Fusion Summit -tapahtumassa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille