Oak Trailille jo seuraaja: Cloverview

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Oak Trailille jo seuraaja: Cloverview
Intel julkisti maanantaina tableteille tarkoitetun Atom Z670 -prosessorin, joka on osa laajempaa Oak Trail -järjestelmämikropiiriä. Ohessa Intel kertoi, että Oak Trailin seuraaja ilmestyy jo vuodenvaihteessa. Alusta on nimeltään Cloverview.

Oak Trailissa keskityttiin virrankulutuksen minimoimiseen, jotta Intelin prosessorit saataisiin mahdollisimman salonkikelpoisiksi taulutietokoneita varten. Sama perinne tulee jatkumaan Cloverviewissä, mutta nyt tavoitteena on pienentää ARM-arkkitehtuurin etumatkaa. Intel ei ole menestynyt mobiililaitteissa (minikannettavia lukuun ottamatta), koska ARM-arkkitehtuuri on selvästi vähävirtaisempi.

Vuodenvaihteessa julkaistava Cloverview on valmistettu 32 nanometrin tekniikalla (Oak Trail: 45 nm), joten virrankulutuksen pitäisi laskea jo pienemmän viivanleveyden ansiosta. Cloverview on rakennettu nimenomaisesti tableteille, minikannettaviin ja älypuhelimiin tulee omat alustat (Cedar Trail ja Medfield). Tämän enempää Intel ei suostunut kertomaan rakenteilla olevasta tablet-alustasta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille